Juha od luka iz vrećice

Juha od luka iz vrećice

Nova verzija bezvremenskog klasika za juhu koja ima toplinu i dubinu okusa kao nijedna druga. 

Sastojci

400 g luka, 500 ml junećeg temeljca, 1 jušna žlica slatke paprike, 15 zrna zelenog papra, 1 lovorov list, 5 niti šafrana, 1 čajna žličica soli, 1 prstohvat mljevenog muškatnog oraščića, 1 grančica timijana

Uputa


Za 4 osobe

1 Ogulite luk, prepolovite i narežite na kriške debljine 2 mm. Pomiješajte sve sastojke i vakuumirajte ih u SousVide vrećici. 

2 Stavite vrećicu na 3. policu s programom „SousVide“ i kuhajte na 95 °C 75 minuta. 

Posluživanje: Poslužite u vrućim šalicama i stavite komad tostiranog kruha da pluta na vrhu, s malo naribanog sira. Francuski Comté bio bi savršen za ovu namjenu. 

  • Gazpacho s tigrastim kozicama na pari

    Ova hladna španjolska juha je savršeno jelo.

  • Moules Marinières

    Ako tražite jelo koje odlično izgleda, a brzo i jednostavno se priprema, nema boljeg od ovog francuskog klasika.

  • Proljetne rolice na pari

    Svi vole ove zdrave rolice, a to ih čini idealnom hranom za posebne goste.