Juha od luka iz vrećice

Juha od luka iz vrećice

Nova verzija bezvremenskog klasika za juhu koja ima toplinu i dubinu okusa kao nijedna druga. 

Sastojci

400 g luka, 500 ml junećeg temeljca, 1 jušna žlica slatke paprike, 15 zrna zelenog papra, 1 lovorov list, 5 niti šafrana, 1 čajna žličica soli, 1 prstohvat mljevenog muškatnog oraščića, 1 grančica timijana

Uputa


Za 4 osobe

1 Ogulite luk, prepolovite i narežite na kriške debljine 2 mm. Pomiješajte sve sastojke i vakuumirajte ih u SousVide vrećici. 

2 Stavite vrećicu na 3. policu s programom „SousVide“ i kuhajte na 95 °C 75 minuta. 

Posluživanje: Poslužite u vrućim šalicama i stavite komad tostiranog kruha da pluta na vrhu, s malo naribanog sira. Francuski Comté bio bi savršen za ovu namjenu.