Otkrijte

Parne pećnice

Food cooked with AEG Steam Ovens

Zašto parna pećnica?

Vaša pećnica hranu okružuje suhom toplinom, dok parna pećnica tom procesu dodaje paru. Dodatna vlaga poboljšava okus, teksturu i boju dok čuva hrskavost pretvarajući svako jelo u remek-djelo. Ali nemojte vjerovati samo našim riječima...

Usavršite metode

Kuhanje pri niskoj temperaturi je tajno oružje u stvaranju ukusnih jela. Vrhunska kuharica i Tasteology stručnjakinja Catalina Vélez objašnjava da se, kad kuhate na niskoj temperaturi, para i toplina kombiniraju i polako kuhaju vaše sastojke. Time se osigurava da hrana zadrži izvrstan okus, vlažnost i hranjive tvari. Tako možete uživati u jelima koja se tope u ustima.

Znanost na kojoj se temelje bolja pečenja

Dobro pečenje je umjetnost. Odlično pečenje je znanost. Za pripremu remek-djela dodavanje pare jednako je važno kao i svaki potez kistom za premazivanje kolača. Samo dodirom tipke naša višefunkcijska pećnica s tehnologijom SteamBake dodaje savršenu količinu pare vašem pečenju. Tako dobivate veća i bolja dizana tijesta i hrskave korice.

Recepti za kuhanje na pari

Para je jednostavna za korištenje i tajno je oružje u kuhinji. Ovi će recepti proizvesti impresivna jela koja oduševljavaju novim dimenzijama okusa i teksture. Na pari skuhajte savršene proljetne rolice ili podignite sredinu čokoladnog biskvita na novu razinu. Otkrijte mogućnosti pare.

Tri koraka za bolje pečenje uz SteamBake

Ulijevanje vode u višenamjensku parnu pećnicu PlusSteam
1
1. korak

Stavite 100 ml vode u šupljinu na dnu pećnice.

Gumb za paru na višenamjenskoj pećnici na paru PlusSteam
2
2. korak

Odaberite SteamBake program i pritisnite gumb za paru.

Pečenje u višenamjenskoj parnoj pećnici PlusSteam
3
3. korak

Pustite da se pećnica zagrije 5 minuta, a onda možete ispeći svoje remek djelo. Uživajte.

Svojem lososu dodajte paru

Poštedite lososa od poširanja. Odaberite paru. Kada losos kuhate u SteamBoost pećnici nježno ga kuhanje održava prekrasno mekim i sprječava njegovo isušivanje. Rezultati se odmah primijete. Para pomaže u čuvanju prirodne boje hrane. Losos nakon kuhanja na pari jednako je dobrog izgleda kao i okusa.

Zašto kuhati u vrećici?

U našoj SteamPro pećnici kuhanjem u vrećici možete postizati rezultate koje je nemoguće dobiti u običnoj pećnici. Vakumski zatvorene vrećice usporavaju oksidaciju što čuva okus. Temperatura se održava unutar raspona od pola stupnja, ta preciznost daje slastan okus i rezultate koje možete ponoviti svaki put.  Kuhanje u vrećici možda je napredna tehnika, ali AEG to olakšava.

Pretvorite kruh u laganim i mekanim s hrskavom korom. Ova pećnica je san svakog pekara i savršena za pripremu sočnih, zlatnih pečenki.

Uživajte u istim mogućnostima kao i SteamCrisp®, izradite nježnu i ukusnu ribu, žitarice i povrće koje pucaju od okusa koji nikad prije niste okusili.

Na vrhu asortimana, naše najnaprednije pećnice mogu sve što i prethodne i više. Dodajte nevjerojatnu tehniku pečenja u vrećici u vaš repertoar za jela od mesa, ribe i povrća koje možete usavršiti.

Više prednosti parnih pećnica

Para poboljšava svako jelo

Što god da poželite kuhati, postoji program s parom koji će vaše jelo lansirati u nebeske visine. Niska razina pare pomaže vam da pripremate pečenja i kolače koji se tope u ustima. Srednja razina pare pretvara sve ostatke u upravo pripremljena jela. Para s donjim grijačem brži je, ukusniji i zdraviji način za uživanje u ribi, povrću i žitaricama poput riže i kus-kusa.

Ravnomjerno pečen čokoladni kolač

Bez pogađanja

Pećnice SteamPro imaju sve što vam je potrebno za dosljedna slasna jela. Tijekom kuhanja senzor vlažnosti regulira točne razine vlažnosti. Zahvaljujući našem sustavu protoka zraka ThermiC° toplina se uvijek ravnomjerno raspoređuje. Bez obzira na to kuhate li s toplinom ili parom, uvijek ćete uživati u nevjerojatnoj hrani.

Čista unutrašnjost AEG parne pećnice

Jednostavno pečenje, jednostavno čišćenje

Naše pećnice pečenje s parom čine lakim, a po dovršetku pečenja i čišćenje je jednako lako. Program čišćenja s parom ove pećnice pomaže vam da uklonite tvrdokorne ostatke hrane. Pirolitičko čišćenje spaljuje sve ostatke hrane u fini pepeo koji možete lako obrisati. Sada se možete koncentrirati na kreiranje odličnih jela bez brige o čišćenju nakon toga.