VODIČI ZA KUPNJU

PRONAĐITE PLOČU KOJA NAJBOLJE ODGOVARA VAŠIM POTREBAMA

TIP

Uvod – Maksimalno iskoristite svoje kulinarske sposobnosti.

Indukcijske ploče brzo se zagrijavaju i iznimno su responzivne, što znači da se možete bez oklijevanja služiti tehnikama kuhanja za čiji je uspjeh ključna prava temperatura. Ako trebate još više raznolikosti, možete odabrati i indukcijsku ploču s fleksibilnim zonama za kuhanje. Površina oko posuda na indukcijskoj ploči ostaje hladna, što ju čini vrlo sigurnom. 

Plinske ploče – Budući da otvoren plamen plinskih ploča čini toplinu stvarno vidljivom, popularan su izbor među amaterskim i profesionalnim kuharima. Plinskim je pločama lako upravljati te je na njima moguće koristiti sve vrste posuđa. Uz naše plinske plamenike nove generacije priprema hrane postaje 20% brža u usporedbi sa standardnim plinskim plamenicima. 

Električne ploče – Uz sustav zagrijavanja skriven ispod staklokeramičke površine, električne su ploče glatke i lako se čiste. Električne ploče funkcioniraju sa svim vrstama posuđa i pružaju zone za kuhanje različitih veličina.

PROSTOR

Ploču za kuhanje odaberite ovisno o tome koliko prostora imate na raspolaganju.

30 – 36 cm – ploče ove veličine imaju jednu ili dvije zone za kuhanje i idealne su za manje prostore i kuhinje.

60 cm – ovo je najčešća veličina ploča te je prikladna za većinu kućanstava, a nudi tri ili četiri zone za kuhanje.

70, 75, 80 ili 90 cm – ove ploče, idealne za veću obitelj ili za sve one koji žele kuhati kod kuće, imaju do šest zona za kuhanje. Ploče ove veličine također nude fleksibilne zone za kuhanje.

Upamtite: Kako biste mogli ugraditi našu ploču za kuhanje, vaša radna ploča mora biti duboka najmanje 25 – 30 mm.

KUHANJE

Prije odabira ploče razmislite o tome kako kuhate. Donosimo nekoliko primjera.

Za brze recepte – jela s tjesteninom, brzo prženu hranu itd. najbolji je izbor ploča koja se brzo zagrijava. Odaberite indukcijsku ploču s pojačivačem snage kako biste ubrzali pripremu hrane. Neke plinske ploče imaju snažne zone za wok koje su izvanredne za pripremu brzo prženih jela za cijelu obitelj.

Za napredne tehnike poput topljenja, vodene kupelji i kuhanja na pari preporučujemo indukcijsku ploču. Indukcijska ploča omogućuje preciznu kontrolu temperature kako biste se bez oklijevanja mogli služiti naprednim tehnikama. Indukcija vas vodi od hladnog do vrućeg – i natrag – u trenu. 

Ukoliko često koristite velike posude za složenac ili variva, naša preporuka su plinske i električne ploče. One se odlikuju fleksibilnošću, različitim veličinama plamenika i mogućnošću proširenja zona za veće posude za kuhanje. Indukcijske ploče s fleksibilnim zonama za kuhanje također nude mogućnost spajanja dviju pojedinačnih zona u jednu veću.

ČIŠĆENJE

Indukcijske ploče – naša pametna indukcijska tehnologija zagrijava posuđe i hranu u njima i ništa više. Površina oko posuda ostaje hladna, tako da ništa na njoj ne može zagorjeti. Zahvaljujući glatkoj ravnoj površini, prljavština se nema kamo zavući. 

Plinske ploče – plinske ploče sa staklokeramičkom površinom čiste se lakše od nehrđajućeg čelika. Ako vam se tijekom kuhanja nešto prolije, možete to jednostavno obrisati te se ne morate brinuti zbog ogrebotina ili mrlja. 

Električne ploče – glatku keramičku površinu električnih ploča lako je održavati čistom i u besprijekornom stanju.

SIGURNOST

Indukcija – zagrijava samo posude i hranu u njima pa površina oko njih ostaje hladna i sigurna na dodir. Upravljačka ploča može se zaključati kako bi se izbjeglo nenamjerno zagrijavanje.

Plinska ploča – mogućnost da dobro vidite plamen čini kuhanje sigurnim. Dovod plina automatski se isključuje uvijek kad se plamen ugasi. 

Električna ploča – sigurnosna blokada za djecu onemogućava nenamjerno uključivanje ploče. Indikator zaostale topline obavijestit će vas kad se ploča ohladi i opet postane sigurna za dodir.

ODABERITE SVOJ UREĐAJ

Bez obzira na to kakav način kuhanja volite, pripremate li večeru za dvoje ili pak kuhate za obitelj i prijatelje, AEG ima savršenu ploču upravo za vas.

VAŠ OSOBNI POMOĆNI KUHAR

Preciznost pripreme jela na svakom koraku ključ je sjajna okusa. Upotrijebite pomoć pri kuhanju uz naprednu senzorsku tehnologiju u novoj liniji proizvoda AEG SenseCook i uživajte u zajamčenoj preciznosti. Funkcija SenseFry® osigurava stalan dotok topline pa su odresci uvijek pripremljeni baš kako treba. Funkcija SenseBoil® održava temperaturu za lagano krčkanje kako voda ne bi iskipjela.

Precizna ploča

Uz ploču SensePro® svako jelo ispada baš kako treba. Bežičnom sondom za hranu mjeri se temperatura središta namirnice. Skuhajte tjesteninu, pustite umak da krčka, pripremite odrezak na tavi – slabo, srednje ili dobro pečen. Na ploči možete upotrijebiti čak i tehniku sous vide. Ona je vaš pomoćni kuhar uz kojeg kod kuće možete pripremiti jela nalik onima iz restorana.

Pogledajte ploču za kuhanje SensePro®

OVLADAJTE JELIMA. TOČNO ONAKO KAKO TREBA.

Savladajte svako jelo uz sondu za hranu SensePro®. Bežičnom sondom temperatura jela mjeri se točno u stupanj, a te se informacije prenose ploči radi prilagodbe topline. Ova ploča omogućuje čak i mjerenje i održavanje preciznih temperatura vode, što znači da odsad na njoj možete upotrebljavati tehniku sous vide. Za profesionalne rezultate.

Pogledajte ploču za kuhanje SensePro®

SENZOR ZA KLJUČANJE

Senzor za ključanje prepoznaje pojavu mjehurića i automatski prilagođuje postavke temperature kako bi jelo počelo lagano krčkati. Ništa neće iskipjeti, ništa se neće izliti na površinu ploče. Uštedjet ćete vrijeme i energiju.

Pogledajte ploču za kuhanje SensePro®

ZAPECITE I POSLUŽITE. PO SVOJEM UKUSU.

Upotrijebite pametan zaslon na indukcijskoj ploči SenseFry® kako biste odabrali namirnicu i željeni rezultat pripreme. Tehnologija ploče održava ravnomjernu temperaturu za najbolje rezultate prženja. Ne morate više nagađati o tome kad će posuda postići odgovarajuću temperaturu. Ne morate ni prilagođavati postavke tijekom pripreme.

Pogledajte ploču za kuhanje SenseFry®

SENZOR ZA PRŽENJE

Senzor za prženje održava ravnomjernu temperaturu za najbolje rezultate prženja. Ne morate više nagađati o tome kad će posuda postići odgovarajuću temperaturu. Ne morate ni prilagođavati postavke tijekom pripreme.

Pogledajte ploče za kuhanje SenseFry®

JEDAN ZASLON NA DODIR. SVEOBUHVATNO UPRAVLJANJE.

Indukcijske ploče SensePro® i SenseFry® opremljene su novim pametnim zaslonom na dodir. Upravljajte svim značajkama za pomoć pri kuhanju odabirom jela koje želite pripremiti i željenog rezultata. Prilagodbe topline jednostavne su i precizne.

Pogledajte ploče za kuhanje SenseFry®

PLOČE ZA KUHANJE SENSECOOK

Boil Sensor otkriva mjehuriće koji se podižu i automatski podešava postavke temperature, smanjujući toplinu za tiho vrenje. Nema više nadziranja. Ušteda vremena i energije.

Postoje brojne zanimljivije stvari za raditi od gledanja vode koja vrije. Pustite da vam indukcijska ploča za kuhanje SenseBoil® pomogne. Ona otkriva mjehuriće koji se podižu i automatski smanjuje toplinu do tihog vrenja. Nema više stalnog nadziranja. Stoga se možete fokusirate na ono što je najvažnije. Fino ugađanje okusa. Usavršite taj jelovnik.

SAMOPRILAGODLJIVE ZONE

Linija indukcijskih ploča MaxiSense® opremljena je samoprilagodljivim zonama za kuhanje. To znači da svaka zona prepoznaje veličinu i oblik posude koju upotrebljavate, ma koliko velika ili mala bila, te u tren oka šalje toplinu na područje koje se u potpunosti poklapa s njezinim dnom. Stoga možete upravljati baš svime, a ploča se ponaša baš onako kako želite.

MAXISENSE S BRIDGE FUNKCIJOM

Ova se ploča s lakoćom suočava s pripremom velikih količina hrane – ili s većim posudama. Jednostavno dodirnite tipku Bridge kako biste povezali dvije zone za kuhanje u jednu zonu koja je dovoljno velika za bilo koju veliku posudu i upravljali njome. Budući da se na njima upotrebljavaju jednake postavke temperature i trajanja pripreme, povezane su zone savršene kad kuhate obrok za večernje druženje ili neku veću proslavu.

Pogledajte ploču MaxiSense s Bridge funkcijom

SVOJE POSUDE MOŽETE SMJESTITI GDJE GOD POŽELITE

Na ploči TotalFlex možete upotrebljavati posude raznih oblika i veličina. Intuitivni dizajn te ploče također vam omogućuje da posude smjestite bilo gdje na njezinoj osjetljivoj staklenoj površini, a da pritom ne prekinete postupak kuhanja.

Otkrijte ploču TotalFlex

MAXISENSE S FLEXIBRIDGE FUNKCIJOM

Od gozbi za večernja druženja do obroka nakon posla, možete kuhati kako želite. Ova je ploča savršena za sve vaše posude i donosi vam besprijekorne rezultate uz dosljednu i ujednačenu toplinu. Prilagodite svoj prostor za kuhanje i povežite do četiri zone za kuhanje kako biste dostupni prostor iskoristili što je bolje moguće. FlexiBridge pripremu jela u velikim ili brojnim posudama čini jednostavnom.

Pogledajte ploču MaxiSense s Bridge funkcijom
 • Standardni pregled zona
  1
  DVIJE ZONE 50 – 50

  Uz standardne postavke na ploču možete smjestiti dvije posude, od kojih svaka ima promjer do 210 mm.

 • Manja i veća tava koje stoje na MaxiSense s Flexibridge
  2
  DVIJE ZONE 70 – 30

  Jednako tako, za kuhanje možete upotrijebiti veliku posudu dok na manjem dijelu pripremate gulaš ili umak.

 • Velika tava na MaxiSende FlexiBridge
  3
  JEDNA ZONA 100

  Povezivanjem svih četiriju dijelova možete dobiti jedno od najvećih jedinstvenih područja za pripremu jela koje je savršeno za kuhanje u najvećim posudama.

powerslide funkcija na MaxiSende ploči

IZRAVAN PUT OD KLJUČANJA DO ODRŽAVANJA TOPLINE

Izvucite više okusa iz svakog obroka uz najpreciznije upravljanje temperaturom. PowerSlide vam omogućuje zakuhati vaše jelo, pustiti ga da krčka i održati ga toplim jednostavnim premještanjem posuda iz jedne zonu u drugu. Odaberite jednu od prethodno utvrđenih razina topline ili definirajte vlastitu. Odsad poput profesionalnih kuhara možete precizno upravljati temperaturom za izvanredne rezultate kod pripreme svakog jela.

Tave i zdjele punjene hranom na MaxiSense ploče

TRENUTNI PREGLED, PRECIZNO UPRAVLJANJE

Indukcijska ploča MaxiSense® Combi daje vam slobodu upotrebe posuda bilo koje veličine. Neovisno o tome kuhate li varivo u velikom loncu ili pirjate povrće u manjoj posudi, FreeZone se prilagođuje. Na velikom se zaslonu prikazuje sve što se događa na ploči, uključujući položaj svake posude i stupanj topline ispod nje. Tako možete u potpunosti upravljati pripremom jela.

INDUKCIJSKE PLOČE MAXISENSE

Indukcijska ploča MaxiSense® opremljena je samoprilagodljivim zonama za kuhanje. To znači da svaka zona prepoznaje veličinu i oblik posude koju upotrebljavate, ma koliko velika ili mala bila, te u tren oka šalje toplinu na područje koje se u potpunosti poklapa s njezinim dnom. Stoga možete upravljati baš svime, a ploča se ponaša baš onako kako želite.

Pripremate više jela istovremeno ili spremate obrok za večernje druženje? Ploča MaxiSense Plus osmišljena je za prigode u kojima trebate više mogućnosti uz jednako ukusne rezultate. Savršena je za velike ili duge posude ili za istovremenu pripremu više jela koja iziskuju više prostora. Naravno, i dalje je odlična za pripremu manjih obroka nakon posla.

Ploča MaxiSense Combi pruža vam prostor za kreativnu pripremu jela i usputni razvoj ideja i tehnika. Veliko područje za kuhanje FreeZone prepoznaje posude svih veličina i oblika koje postavite na njegovu površinu, a zagrijava samo odgovarajuća mjesta. Stoga vam je na raspolaganju prostor za pripremu jela točno onako kako želite uz umirujuću prisutnost preciznog upravljanja i brzih reakcija karakterističnih za indukciju.

Kuhanje mesa na Pure ploči
Jednostavna za čišćenje

Glatka površina ploče Pure temeljito čišćenje čini brzim i jednostavnim.

GLATKA I ELEGANTNA POVRŠINA

Unesite dašak elegantne i jednostavne ljepote u svoju kuhinju. Ploča Pure savršeno prianja na vašu radnu površinu i mirno leži dok ju ne oživite svojim dodirom. Moderne crvene LED kontrole i zone za kuhanje vidljive su samo kad vi to želite. Tako vaša radna površina u svakom trenutku izgleda elegantno i suptilno.

OŽIVLJAVA UZ POMOĆ VAŠEG DODIRA

AEG Pure ploča predstavlja spoj elegantna dizajna i osjetljivih funkcija. Staklo boje ebanovine besprijekorno se uklapa u radnu površinu. Zone za kuhanje i kontrole na dodir nevidljive su sve dok ih ne oživite vršcima svojih prstiju. Ova ploča preobražava vašu kuhinju, a kuhanje pretvara u istinski užitak.

Pogledajte ploču Pure s funkcijom FlexiBridge

UŽIVAJTE UZ INTUITIVNE KONTROLE

Kad uključite ploču i na nju postavite posudu, LED klizač automatski zasvijetli. Intuitivno vam pokazuje koju biste zonu trebali upotrijebiti. Izbjegnite postavljanje posude na neaktivnu zonu i doživite kuhanje uz AEG u punom svjetlu.

Pogledajte ploču Pure s funkcijom FlexiBridge

DOBITNICA NAGRADE ZA DIZAJN IF ZA 2019. GODINU

Inovacije i dizajn dio su svega što činimo. I to se isplati. Ploči SensePro zbog njezina revolucionarna izgleda 2019. godine dodijeljena je nagrada za dizajn iF. No, njezin izgled nije jedini razlog zbog kojeg se ta ploča ubraja među najbolje na svijetu – ona vam usto omogućuje da u pripremi jela nadmašite sami.

Pročitajte više

BRŽE OD BILO KOJE DRUGE PLOČE ZA KUHANJE

Indukcijske ploče zagrijavaju se brže od ostalih ploča što vam omogućuje da povećate brzinu kojom kuhate i savladavate recepte. Naše indukcijske ploče imaju osjetljive kontrole na dodir koje vas vode od hladnog do vrućeg i natrag – u trenu. Tako možete biti sigurni da će vaša gurmanska jela biti spremna onda kad vam je to potrebno.

PRECIZNA TOPLINA, BESPRIJEKORNI REZULTATI

Sad možete lakše postići precizne i profesionalne rezultate. Indukcijske ploče robne marke AEG opremljene su praktičnim klizačem koji vam omogućuje da promijenite toplinu od intenzivne do blage u tren oka, tako da možete pripremiti hrskav zapečen filet lososa jednako uspješno kao što topite nježnu i svilenkastu čokoladu.

HLADNIJA POVRŠINA, SIGURNIJA KUHINJA

Naša pametna indukcijska tehnologija zagrijava posude i hranu u njima i ništa više. Površina oko posuda ostaje hladna, tako da ništa na njoj ne može zagorjeti. Budući da je površina ploče ravna i glatka, prljavština se nema kamo zavući. Površina se usto počinje zagrijavati tek kad je posuda za pripremu hrane na površini. Bez posude nema topline i nema nezgoda.

Više koristi od indukcije

 • Posuda s vodom koja vrije na AEG indukcijskoj ploči za kuhanje
  1
  Brže zagrijavanje

  Prokuhajte vodu brzo uz gumb PowerBoost. Idealan je za brze poslove kuhanja kao što je prženje mesa.

 • Žena koja koristi upravljačku ploču na MaxiSense Combi indukcijskoj ploči
  2
  Stavite vaše kuhanje na čekanje

  Nemojte dozvoliti da prekidi unište odličan obrok. Pritisnite ‘stop and go’ kako biste pauzirali grijanje, pritisnite ga opet za nastavak.

 • Ploča bežično komunicira s kuhinjskom napom koristeći AEG-ov hob2hood
  3
  Napa koja radi bez upotrebe ruku

  Hob2Hood automatski kontrolira vašu napu na temelju onog što se kuha na ploči za kuhanje.

INDUKCIJSKE PLOČE

Naše indukcijske ploče imaju osjetljive kontrole na dodir koje vas vode od hladnog do vrućeg i natrag – u trenu – te vam omogućuju precizne izmjene kako bi vaše jelo bilo savršeno ukusno.

Pruža vam neposredan pristup kontrolama ploče i omogućuje vam trenutno upravljanje kako biste mogli odabrati baš onu razinu topline koja vam je potrebna. Sve to uz samo jedan dodir prsta.

Pruža vam neposredan pristup kontrolama ploče i omogućuje vam trenutno upravljanje kako biste mogli odabrati baš onu razinu topline koja vam je potrebna. Sve to uz samo jedan dodir prsta.