VODIČI ZA KUPNJU

PRONAĐITE PLOČU KOJA NAJBOLJE ODGOVARA VAŠIM POTREBAMA

TIP

Uvod – Maksimalno iskoristite svoje kulinarske sposobnosti.

Indukcijske ploče brzo se zagrijavaju i iznimno su responzivne, što znači da se možete bez oklijevanja služiti tehnikama kuhanja za čiji je uspjeh ključna prava temperatura. Ako trebate još više raznolikosti, možete odabrati i indukcijsku ploču s fleksibilnim zonama za kuhanje. Površina oko posuda na indukcijskoj ploči ostaje hladna, što ju čini vrlo sigurnom. 

Plinske ploče – Budući da otvoren plamen plinskih ploča čini toplinu stvarno vidljivom, popularan su izbor među amaterskim i profesionalnim kuharima. Plinskim je pločama lako upravljati te je na njima moguće koristiti sve vrste posuđa. Uz naše plinske plamenike nove generacije priprema hrane postaje 20% brža u usporedbi sa standardnim plinskim plamenicima. 

Električne ploče – Uz sustav zagrijavanja skriven ispod staklokeramičke površine, električne su ploče glatke i lako se čiste. Električne ploče funkcioniraju sa svim vrstama posuđa i pružaju zone za kuhanje različitih veličina.

PROSTOR

Ploču za kuhanje odaberite ovisno o tome koliko prostora imate na raspolaganju.

30 – 36 cm – ploče ove veličine imaju jednu ili dvije zone za kuhanje i idealne su za manje prostore i kuhinje.

60 cm – ovo je najčešća veličina ploča te je prikladna za većinu kućanstava, a nudi tri ili četiri zone za kuhanje.

70, 75, 80 ili 90 cm – ove ploče, idealne za veću obitelj ili za sve one koji žele kuhati kod kuće, imaju do šest zona za kuhanje. Ploče ove veličine također nude fleksibilne zone za kuhanje.

Upamtite: Kako biste mogli ugraditi našu ploču za kuhanje, vaša radna ploča mora biti duboka najmanje 25 – 30 mm.

KUHANJE

Prije odabira ploče razmislite o tome kako kuhate. Donosimo nekoliko primjera.

Za brze recepte – jela s tjesteninom, brzo prženu hranu itd. najbolji je izbor ploča koja se brzo zagrijava. Odaberite indukcijsku ploču s pojačivačem snage kako biste ubrzali pripremu hrane. Neke plinske ploče imaju snažne zone za wok koje su izvanredne za pripremu brzo prženih jela za cijelu obitelj.

Za napredne tehnike poput topljenja, vodene kupelji i kuhanja na pari preporučujemo indukcijsku ploču. Indukcijska ploča omogućuje preciznu kontrolu temperature kako biste se bez oklijevanja mogli služiti naprednim tehnikama. Indukcija vas vodi od hladnog do vrućeg – i natrag – u trenu. 

Ukoliko često koristite velike posude za složenac ili variva, naša preporuka su plinske i električne ploče. One se odlikuju fleksibilnošću, različitim veličinama plamenika i mogućnošću proširenja zona za veće posude za kuhanje. Indukcijske ploče s fleksibilnim zonama za kuhanje također nude mogućnost spajanja dviju pojedinačnih zona u jednu veću.

ČIŠĆENJE

Indukcijske ploče – naša pametna indukcijska tehnologija zagrijava posuđe i hranu u njima i ništa više. Površina oko posuda ostaje hladna, tako da ništa na njoj ne može zagorjeti. Zahvaljujući glatkoj ravnoj površini, prljavština se nema kamo zavući. 

Plinske ploče – plinske ploče sa staklokeramičkom površinom čiste se lakše od nehrđajućeg čelika. Ako vam se tijekom kuhanja nešto prolije, možete to jednostavno obrisati te se ne morate brinuti zbog ogrebotina ili mrlja. 

Električne ploče – glatku keramičku površinu električnih ploča lako je održavati čistom i u besprijekornom stanju.

SIGURNOST

Indukcija – zagrijava samo posude i hranu u njima pa površina oko njih ostaje hladna i sigurna na dodir. Upravljačka ploča može se zaključati kako bi se izbjeglo nenamjerno zagrijavanje.

Plinska ploča – mogućnost da dobro vidite plamen čini kuhanje sigurnim. Dovod plina automatski se isključuje uvijek kad se plamen ugasi. 

Električna ploča – sigurnosna blokada za djecu onemogućava nenamjerno uključivanje ploče. Indikator zaostale topline obavijestit će vas kad se ploča ohladi i opet postane sigurna za dodir.

ODABERITE SVOJ UREĐAJ

Bez obzira na to kakav način kuhanja volite, pripremate li večeru za dvoje ili pak kuhate za obitelj i prijatelje, AEG ima savršenu ploču upravo za vas.