VODIČI ZA KUPNJU

PRONAĐITE SAVRŠENI ŠTEDNJAK ZA SEBE

PROSTOR I KONFIGURACIJA

Odaberite štednjak ovisno o kuhinjskom prostoru koji imate na raspolaganju i željenoj konfiguraciji uređaja. Odaberite između samostojećeg i ugradbenog štednjaka.

Širina 60 cm – samostojeći štednjaci omogućuju vam da kombinirate različite vrste ploča za kuhanje i pećnica te pružaju veliku fleksibilnost.

Širina 100 cm – ovi veliki štednjaci odlikuju se izvanrednim kapacitetom. Zahvaljujući svojoj širini, imaju šest zona za kuhanje umjesto standardne četiri.

Koristan savjet: Prije nego što odlučite kakvu vrstu ploče i pećnice želite za svoj štednjak, za savršen odabir pročitajte naše vodiče za kupnju ploča i pećnica.

Izvor topline

Ovisno o izvoru topline, možete birati između električnog i plinskog štednjaka ili pak uživati u prednostima koje nudi kombinacija jednog i drugog.

Plinski štednjaci omogućuju vam brzu i preciznu kontrolu topline te su savršen izbor ako vam je potrebna jaka vatra za brzo prženje. 

Električni štednjaci lako se čiste te posjeduju pametne značajke. Zahvaljujući ravnomjernoj raspodjeli topline u električnim pećnicama idealni su za pečenje. 

Kombinirani štednjaci spajaju prednosti električnih i plinskih štednjaka. Odaberite AEG štednjak koji spaja multifunkcionalnu električnu pećnicu s plinskom pločom za kuhanje.

KAPACITET

Ako kuhate za veliku obitelj ili puno prijatelja, dobro će vam doći štednjak velikog kapaciteta. Kapacitet pećnice mjeri se u litrama.

70+ litara – savršeno za veća kućanstva od četiri i više osoba.

40 – 70 litara – najprikladniji za kuću u kojoj žive tri do četiri osobe.

Većina AEG štednjaka ima dvostruke pećnice, što vam omogućuje istovremeno pečenje i kuhanje. Pregledavajući štednjake s dvostrukom pećnicom uobičajeno je usporediti njihove najveće odjeljke.

Koristan savjet: Povećajte kapacitet kuhanja odabirom uređaja s dodatnim držačima za rešetke u pećnici.

ENERGIJA

Uštedite na računima za električnu energiju i čuvajte okoliš. Energetski razred uređaja određuje se prema energetskoj ljestvici od A+++ (energetski najučinkovitiji razred) do G (energetski najmanje učinkovit). Odaberite energetski učinkovit štednjak koji pripada energetskom A ili višem razredu.

ČIŠĆENJE

Želite li uštedjeti na vremenu i izbjeći kemikalije?

Potražite štednjak s katalitičkim premazom. Katalitički premaz oksidira masnoću i ostatke hrane kada se pećnica zagrije na 230 °C. Jednostavno obrišite pepeo za savršeno čist rezultat.

ODABERITE SVOJ UREĐAJ

Bez obzira na to volite li pripremati obilne večere ili skromne obroke, AEG ima savršen štednjak za vas.