VODIČ ZA KUPNJU - PERILICE RUBLJA

PRONAĐITE PERILICU RUBLJA KOJA VAM NAJVIŠE ODGOVARA UZ NAŠ VODIČ ZA KUPNJU

DIMENZIJE PERILICE RUBLJA

Bez obzira želite li samostojeću perilicu ili integriranu (ugradbenu), prvi je korak provjeriti odgovara li prostoru. Provjerite prostor kojim raspolažete.
Širina: 60 – 48 cm – preporučujemo perilicu s prednjim punjenjem
Širina: 45 – 40 cm – razmislite o kupnji perilice s gornjim punjenjem
Dubina: 45 – 38 cm – ovom prostoru dimenzijama odgovara uska perilica s prednjim punjenjem

Savjet: Ako imate mali prostor, razmislite o kupnji 2-u-1 uređaja s kombinacijom perilice i sušilice. Odaberite jedinicu s prednjim punjenjem ako na nju želite postaviti sušilicu rublja. Pogledajte AEG komplet za okomito postavljanje uređaja.

KAPACITET PERILICE RUBLJA

Kad je u pitanju odlučivanje o kapacitetu vaše perilice rublja, trebali biste razmotriti nekoliko stvari:
Veličina kućanstva: velika obitelj ili jedna osoba?
Navike: koliko puta tjedno perete rublje?
Vrsta i veličina predmeta koje želite oprati: na primjer, veći bubanj bit će potreban za bolje rezultate pranja posteljine, popluna ili zavjesa.

Sve AEG perilice rublja opremljene su tehnologijom ProSense. ProSense koristi senzore težine kako bi se potrošnja električne energije prilagodila količini rublja. Na taj se način štedi vrijeme i novac te osigurava zaštita vaše odjeće.

TIHO I BRZO

Dvije su dodatne stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru perilice rublja:

TIHI CIKLUS PRANJA

Naše perilice održavaju razinu buke na niskih 47 decibela. Na taj način pranje rublja ne narušava mirno okružje vašeg doma.

BRZI PROGRAMI

Odjeću možete oprati pomoću kratkih programa u samo 20 minuta za malu količinu rublja (3 kg). Za veću količinu rublja odaberite program ÖKOPower (na odabranim strojevima). Program ÖKOPower opere odjeću u 59 minuta sa sjajnim rezultatima, a novi program MyWash traje samo 49 minuta.

PAMETNA PERILICA RUBLJA

Pomoću aplikacije MY AEG Care, povežite uređaje za pranje rublja s mobilnim telefonom za pametniji i brži način njege rublja. Jednostavno otvorite aplikaciju i odaberite temperaturu, vrstu i boju tkanine. Aplikacija će prilagoditi program prema vašem odabiru. Za njegu prilagođenu vašim potrebama – sve pomoću vašeg mobilnog telefona.

POVEZIVANJE UREĐAJA

Ako svoju perilicu rublja želite „povezati" sa sušilicom, naši AEG uređaji su spremni za uparivanje. Uređaje možete postaviti jedan na drugi ili ih ugraditi jedan pokraj drugoga i tako bolje iskoristiti prostor.

Two Machines

PERILICE RUBLJA S PARNOM FUNKCIJOM

Para je dobar izbor ako želite izbjeći nabore i glačanje. Perilice rublja koje sadržavaju tehnologiju ProSteam® korištenjem opcije PlusSteam omogućuju vam smanjenje do trećine nabora dodavanjem pare na kraju ciklusa pranja. Možete upotrijebiti i poseban parni ciklus za brzo i jednostavno osvježavanje izgužvane odjeće.

CERTIFIKATI

Certifikat Woolmark potvrda je kvalitete društva Woolmark Company. Budite sigurni da su naši AEG uređaji dovoljno nježni za pranje vune i osjetljivog rublja.

AEG perilice rublja s tehnologijom ÖKOMix imaju certifikat* Ariela i Lenora. To znači da nude optimalno pranje i upotrebu deterdženta i omekšivača za vaše omiljene odjevne predmete. Svako vlakno dobiva odgovarajuću njegu. Vaša će odjeća dulje biti kao nova.

 

ZAŠTITNIK VAŠE MALE CRNE HALJINE

Zamislite perilicu rublja kojoj možete povjeriti svoje šareno rublje znajući da će očuvati živost boja, a crno će rublje ostati postojano kao na dan kada ste ga kupili. Bez kompromisa u pogledu učinkovitosti čišćenja. Dubinsko pranje. Temeljito. Svaki put. Konačno ne morate raditi kompromis između performansi i njege. Jedino AEG tehnologija SoftWater pročišćava i omekšava vodu dajući rezultate čišćenja kao nakon pranja na 60 stupnjeva prilikom pranja na samo 30 stupnjeva. Očuvanje boje, oblika i izgleda svakog komada odjeće. Nakon svakog pranja. To je više od perilice rublja. To je čuvar vaše odjeće.

Saznajte više
 • water drop icon
  TEHNOLOGIJA SOFTWATER

  Pročišćava i omekšava vodu kako bi odjeća zadržavala boju, oblik i osjećaj na dodir.

 • T-shirt icon
  TEHNOLOGIJA ÖKOMIX

  Jedinstveno prethodno miješanje deterdženta, omekšivača i vode, tako da je svako vlakno pokriveno.

 • Cloud icon
  TEHNOLOGIJA PROSTEAM®

  Smanjuje nabore za trećinu i brzo osvježava odjeću.

PRANJE NAKON PRANJA, BEZ IZBLJEĐIVANJA*

Mekša voda, nježnija je prema odjeći. Naša napredna tehnologija SoftWater pročišćava i omekšava vodu prije njezinog ulaska u bubanj pa deterdženti mogu učinkovitije djelovati pri niskim temperaturama dajući rezultate čišćenja kao nakon pranja na 60 stupnjeva prilikom pranja na samo 30 stupnjeva. Boje zadržavaju svoj intenzitet nakon svakog pranja, a crna boja neće izblijedjeti u sivu.

* Ispitivanje postojanosti boje provedeno na crnoj tkanini od poliestera nakon 50 ciklusa pranja pri temperaturi od 30 stupnjeva.

SMANJUJE NABORE ZA TREĆINU*

Tehnologija ProSteam® smanjuje nabore za jednu trećinu te potrebu za glačanjem svodi na najmanju moguću mjeru. Vaša je odjeća brzo osvježena bez izlaganja cijelom procesu pranja, čime se štiti od oštećenja.

BOJE VOLE SOL

Bez dolaska u kontakt s odjećom, sol aktivira filtar za izmjenu iona koji omekšava vodu i uklanja tvrde minerale i nečistoće. Stoga boje zadržavaju svoj intenzitet nakon svakog pranja, a crna ne postaje siva.

PREDSTAVLJAMO VAM ČUVARA OSJETLJIVIH KOŠULJA

Besprijekorna tkanina nikad ne izlazi iz mode. Vaša osjetljiva odjeća zahtijeva nježnost prilikom njege kako bi se osigurala njezina bezvremenska kvaliteta, bez obzira na to koliko ju često nosite. Kako bismo to postigli, perilice rublja serije 8000 s naprednom tehnologijom ÖKOMix miješaju deterdžent s vodom, a potom i omekšivač s vodom prije ulaska u bubanj.

Kod ostalih perilica rublja omekšivač dopire do manje od polovine vlakana. Tehnologija ÖKOMix, prvi put dosad, jamči da će svako vlakno biti oprano i njegovano, čak i kod najkraćih ciklusa. Svaka nit, svaki šav, svako vlakno. Vrhunski zaštićeno.

Saznajte više
 • T-shirt logo
  TEHNOLOGIJA ÖKOMIX

  Jedinstveno prethodno miješanje deterdženta, omekšivača i vode tako da je svako vlakno pokriveno.

 • Clock + stain icon
  PROGRAM ÖKOPOWER

  Vrhunski rezultati čišćenja pri 30 °C za manje od sat vremena.

 • 3 shirts icon
  TEHNOLOGIJA PROSENSE®

  Automatska prilagodba vremena, potrošnje vode i energije prema količini rublja.

SVAKO JE VLAKNO ZAŠTIĆENO

Kod ostalih perilica rublja omekšivač dopire do manje od polovine vlakana. Ali ne i kod perilice rublja s tehnologijom ÖKOMix. Tehnologija ÖKOMix miješa deterdžent i omekšivač s vodom prije ulaska u bubanj te ih u potpunosti otapa kako bi svako vlakno bilo stručno zaštićeno.

Plava boja prikazuje raspodjelu omekšivača na odjeći.

DO 2 PUTA

Uživajte u do dva puta boljoj učinkovitosti omekšivača za rublje uz jedinstvenu AEG perilicu rublja serije 8000.*

* Usporedno ocjenjivanje provedeno primjenom jedne doze omekšivača u perilici rublja AEG naspram dvostruke doze u klasičnoj perilici.

PROGRAM ÖKOPOWER

Program pranja koji traje 59 minuta isporučuje izvanredne rezultate uz upotrebu minimalne količine energije. Zahvaljujući tehnologiji ÖKOMix deterdžent se u potpunosti aktivira te pranje počinje odmah.

PREDSTAVLJAMO VAM ZAŠTITNIKA IZGUŽVANIH KOŠULJA

Svakodnevno održavanje vašeg profesionalnog izgleda ne bi trebalo biti naporno. AEG perilice rublja serije 7000 štite košulje od gužvanja, smanjujući potrebu za glačanjem.

Tehnologija ProSteam® omogućuje vam završetak ciklusa pranja s parom radi smanjenja nabora ili upotrebu posebnoga programa s parom za osvježavanje odjeće bez pranja. Ne samo da štedi vaše vrijeme, nego i smanjuje potrebu za kemijskim čišćenjem. Manje glačanja znači manje trošenja vlakana, osiguravajući da vlakna dulje zadrže svoj izgled i osjećaj na dodir.

Održava izgled i teksturu vaše odjeće besprijekornim, svakog dana.

 • Cloud icon
  TEHNOLOGIJA PROSTEAM®

  Smanjuje nabore za trećinu i brzo osvježava odjeću.

 • 3 t-shirts icon
  TEHNOLOGIJA PROSENSE®

  Automatska prilagodba vremena, potrošnje vode i energije svakoj količini rublja.

 • T-shirt plus icon
  OPCIJA SOFTPLUS

  Poboljšano raspoređivanje omekšivača koje štiti odjeću i čini ju mekšom.

SMANJUJE NABORE ZA TREĆINU

Upotrebom opcije PlusSteam® za završetak ciklusa pranja s parom nabori se smanjuju do 30 %. Možete i osvježiti odjeću pomoću zasebnog programa s parom za uklanjanje neželjenih mirisa iz odjeće. To znači manje vremena potrebnog za glačanje, manje kemijskog čišćenja, manje trošenja vlakana. Savršeno izglačana odjeća uz samo djelić uobičajenog truda.

OPCIJA PLUSSTEAM

Novo i poboljšano rješenje uz upotrebu pare omogućuje vam da završite ciklus pranja s parom za manje nabora i glačanja.

A: Tradicionalna rješenja upotrebe pare (pranje i sušenje, zatim upotreba pare)
B: Nova opcija upotrebe pare (istovremeno pranje i upotreba pare)

UPOZNAJTE ZAŠTITNIKA SVAKODNEVNE KLASIČNE ODJEĆE

Kvalitetna odjeća napravljena je kako bi bila nošena, no komadima odjeće koji se svakodnevno nose potrebna je njega kako bi zadržala svoj izgled. Kod AEG perilica rublja serije 6000 svako se punjenje mjeri kako bi se prilagodio svaki ciklus i kako bi se izračunala točna količina vode i energije koji su potrebni za pojedino pranje.

 • 3 t-shirts icon
  TEHNOLOGIJA PROSENSE®

  Automatska prilagodba vremena, potrošnje vode i energije svakoj količini rublja.

 • T-shirt with plus icon
  OPCIJA SOFTPLUS

  Poboljšano raspoređivanje omekšivača koje štiti odjeću i čini ju mekšom.

 • Two watertaps icon
  SPOJ TOPLE I HLADNE VODE

  Uštedite do 50 % energije upotrebom vode iz vodoopskrbne mreže ili iz spremnika tople vode.

  Dostupne funkcije ovise o modelu.

NJEGA KOJA JE DVOSTRUKO UČINKOVITIJA

Tehnologija ProSense® prilagođava trajanje, potrošnju vode i energije količini rublja, radilo se o samo jednoj košulji ili rublju koje se nakupilo u tjedan dana. To je moguće zahvaljujući posebnim senzorima koji na inteligentan način upravljaju postavkama ciklusa i brinu se o tome da se vaša odjeća pere samo onoliko vremena koliko je to potrebno. Time se osigurava da tkanina pretrpi manje oštećenja i dulje zadrži boju, oblik i osjećaj na dodir.

UZ TEHNOLOGIJU PROSENSE® DOBIVATE:

Brže opažanje količine rublja – brzo prilagođava ciklus pranja nakon početka programa.

Veću točnost – optimizira ciklus ovisno o vrsti tekstila pomoću otkrivanja količine rublja i mjerenja apsorpcije vode.

Veću fleksibilnost – prilagođava ciklus za čak i najmanje količine rublja (1 – 2 kg).