VODIČI ZA KUPNJU

PRONAĐITE HLADNJAK SA ZAMRZIVAČEM KOJI NAJBOLJE ODGOVARA VAŠIM POTREBAMA

HRANA

Koje ćete namirnice čuvati u hladnjaku sa zamrzivačem?

Svježe voće i povrće – potrebni su vam hladnjaci s kutijama za salatu i dubokim ladicama za veliko povrće. Ako koristite puno svježih namirnica, možda bi bilo bolje odabrati uređaj koji ima odjeljak hladnjaka veći od zamrzivača. 

Meso i riba – model s pretincem za posebnu svježinu dulje će sačuvati svježinu mesa i ribe. 

Pića – razmislite o modelima s držačima boca i prilagodljivim policama kako bi u hladnjak stale boce, ili o ugradbenim rashlađivačima vina. Neki hladnjaci sa zamrzivačem u američkom stilu imaju čak i ugrađeni ledomat za rashlađivanje vaših pića.

Zamrznuta hrana – ako imate naviku zamrzavati veliku količinu hrane, razmislite o uređaju u kojem je kapacitet hladnjaka jednak kapacitetu zamrzivača. 

PROSTOR

Kakav bi hladnjak sa zamrzivačem bio savršen za vašu kuhinju?

Usporedni hladnjak sa zamrzivačem – hladnjak i zamrzivač u punoj veličini velikog kapaciteta sa spremnikom za led i vodu ili s odjeljkom za vino kod odabranih modela. 

Kombinirani hladnjak sa zamrzivačem – hladnjak sa zamrzivačem s odvojenim vratima za svaki dio. Combi-top i Combi-bottom odnose se na položaj zamrzivača.

Integrirani hladnjak sa zamrzivačem – uređaj je sakriven iza vrata ormarića kako bi se savršeno uklopio u izgled vaše kuhinje. Možete birati između hladnjaka sa zamrzivačem ili odvojenog hladnjaka i zamrzivača.  

Visina, širina i dubina mogu varirati, stoga pogledajte punu ponudu kako biste pronašli onaj uređaj koji se najbolje uklapa u vašu kuhinju po veličini i stilu.

KAPACITET

Kapacitet hladnjaka sa zamrzivačem mjeri se u litrama. 

100 – 150 litara – prikladno za kućanstvo od 1 – 2 člana. 

150 – 250 litara – odgovara potrebama kućanstva s 3 – 4 člana.

250+ litara – idealno za veća kućanstva od pet članova i više. 

Koristan savjet: Nemojte prepuniti hladnjak kako bi ostalo prostora za cirkulaciju zraka, čime ćete zajamčiti učinkovito rashlađivanje.

ENERGIJA

Visoka energetska učinkovitost znači manje novca novca potrošenog na račune za električnu energiju. Zbog viših standarda od 2014. godine svi hladnjaci sa zamrzivačima moraju pripadati barem A+ energetskom razredu, dok je najviši razred A+++. 

NoFrost hladnjak sa zamrzivačem koji ima zasebne protoke zraka za hladnjak, odnosno zamrzivač, postići će veću energetsku učinkovitost.

Bit će djelotvoran u održavanju ujednačenih temperatura u svim dijelovima hladnjaka.

Koristan savjet: Smanjite potrošnju energije tako da hladnjak sa zamrzivačem postavite daleko od radijatora ili pećnice.

ODABERITE SVOJ UREĐAJ

Ohlađeni losos, povrće za juhu ili voće - AEG hladnjak sa zamrzivačem će dulje održati prirodnu svježinu vaših najosjetljivijih namirnica.