VODIČI ZA KUPNJU

PRONAĐITE HLADNJAK SA ZAMRZIVAČEM KOJI NAJBOLJE ODGOVARA VAŠIM POTREBAMA

HRANA

Koje ćete namirnice čuvati u hladnjaku sa zamrzivačem?

Svježe voće i povrće – potrebni su vam hladnjaci s kutijama za salatu i dubokim ladicama za veliko povrće. Ako koristite puno svježih namirnica, možda bi bilo bolje odabrati uređaj koji ima odjeljak hladnjaka veći od zamrzivača. 

Meso i riba – model s pretincem za posebnu svježinu dulje će sačuvati svježinu mesa i ribe. 

Pića – razmislite o modelima s držačima boca i prilagodljivim policama kako bi u hladnjak stale boce, ili o ugradbenim rashlađivačima vina. Neki hladnjaci sa zamrzivačem u američkom stilu imaju čak i ugrađeni ledomat za rashlađivanje vaših pića.

Zamrznuta hrana – ako imate naviku zamrzavati veliku količinu hrane, razmislite o uređaju u kojem je kapacitet hladnjaka jednak kapacitetu zamrzivača. 

PROSTOR

Kakav bi hladnjak sa zamrzivačem bio savršen za vašu kuhinju?

Usporedni hladnjak sa zamrzivačem – hladnjak i zamrzivač u punoj veličini velikog kapaciteta sa spremnikom za led i vodu ili s odjeljkom za vino kod odabranih modela. 

Kombinirani hladnjak sa zamrzivačem – hladnjak sa zamrzivačem s odvojenim vratima za svaki dio. Combi-top i Combi-bottom odnose se na položaj zamrzivača.

Integrirani hladnjak sa zamrzivačem – uređaj je sakriven iza vrata ormarića kako bi se savršeno uklopio u izgled vaše kuhinje. Možete birati između hladnjaka sa zamrzivačem ili odvojenog hladnjaka i zamrzivača.  

Visina, širina i dubina mogu varirati, stoga pogledajte punu ponudu kako biste pronašli onaj uređaj koji se najbolje uklapa u vašu kuhinju po veličini i stilu.

KAPACITET

Kapacitet hladnjaka sa zamrzivačem mjeri se u litrama. 

100 – 150 litara – prikladno za kućanstvo od 1 – 2 člana. 

150 – 250 litara – odgovara potrebama kućanstva s 3 – 4 člana.

250+ litara – idealno za veća kućanstva od pet članova i više. 

Koristan savjet: Nemojte prepuniti hladnjak kako bi ostalo prostora za cirkulaciju zraka, čime ćete zajamčiti učinkovito rashlađivanje.

ODABERITE SVOJ UREĐAJ

Ohlađeni losos, povrće za juhu ili voće - AEG hladnjak sa zamrzivačem će dulje održati prirodnu svježinu vaših najosjetljivijih namirnica.