x

MOŽEMO VAM POMOĆI BOLJE NJEGOVATI ODJEĆU 

Odjeća je mnogo više od niti koje su spojene šivanjem. Ona čuva uspomene. Ona priča našu priču. Ipak, u prosjeku ne nosimo 80% odjeće koju posjedujemo. Ukoliko želite bolje njegovati odjeću, pomoći ćemo vam promijeniti naviku bacanja odjeće koju diktira modna industrija i stvoriti nova poglavalja s odjećom koju najviše volimo.

ZAŠTO NJEGA?

Vaša odjeća poseban je podsjetnik na određena vremena. Kada odjeća izgubi izgled koji volite, ostavljate ju negdje na dnu ormara ali to se više ne mora događati. Postoji toliko puno načina kako možete bolje njegovati odjeću, i još više razloga da to učinite - od čuvanja uspomena do brige za okoliš.

Žena nosi ljubičastu košulju

Čuvajte uspomene

Neke komade svoje omiljene odjeće osjećate poput druge kože. S vama su prošli dobra vremena i predstavljaju trag zajedničkih doživljaja. Pazite da sačuvate uspomene koju odjeća nosi njegujući je na ispravan način. Sačuvajte uspomene koje odjeća nosi njegujući ju na odgovarajući način. 

Ljubičasti svileni top upotpunjen nakitom
Slika glatke i mirisne crvene svile

Zadovoljite svoja osjetila

Odlučivanje o tome što obući ovisi o mnogo više toga od samog izgleda odjeće. Ispitivanja pokazuju da su uključena sva vaša osjetila, od dodira do mirisa. Sve se svodi na to kako se osjećate kada odjeću držite i o onom mirisu svježe oprane odjeće. Zato nastavite željeti nositi svoju odjeću zadovoljavajući svoja osjetila. S modernom perilicom-sušilicom brzo možete postići tu svježinu pranjem i sušenjem odjeće u jednom kontinuiranom ciklusu.

Kutije kupovanja

Promijenite vaše navike

Odjeća ima ogroman utjecaj na okoliš. No, možemo pomoći ako naučimo kako je ispravno njegovati. S pravom tehnologijom okrenite se svojoj garderobi, a ne trgovini. Naše najbolje sušilice suše čak i vunu i svilu, dajući dulji vijek trajanja čak i vašim najosjetljivijim tkaninama. Ukoliko postignete da vaša odjeća traje samo 9 mjeseci dulje, smanjit ćete emisije ugljičnih spojeva i utjecaj na vodu za 20-30%.

Žena u svježe opranoj srebrnoj svilenoj bluzi
Sustav AbsoluteCare®

Sada možete njegovati vašu odjeću za koju ste mislili da se može prati samo u kemijskoj čistionici i kod kuće.

AEG sušilica rublja serije 8000

ZAŠTITA ZA SVILENU BLUZU

Otkrijte njegu koja je tako nježna kao da ravno sušite vašu najnježniju odjeću. Usudite se osušiti čak i vašu omiljenu bluzu izrađenu od 100% svile, s potpunim povjerenjem da će zadržati svoju kvalitetu, oblik i osjećaj - s manje nabora od prirodnog sušenja zrakom. Sve je to moguće uz sušilice serije 8000 uz sustav AbsoluteCare®.

Plavi pamuk s ikonom za pranje na 30 stupnjeva na vrhu

Uštedite novac

Moderne perilice rublja daju vrhunske rezultate pri niskim temperaturama. To štedi novac, bolje je za okoliš i pomaže u čuvanju odjeće. Moderna perilica rublja može uštedjeti do 80% više energije od one koja je stara samo 5 godina. Stoga, investirajte u današnju tehnologiju i uštedite novac pranjem na 30 stupnjeva.

Žena u svježe opranoj crvenoj svilenoj bluzi
TEHNOLOGIJA ÖKOMix

Jedinstveno miješanje deterdženta, omekšivača i vode kako bi svako vlakno bilo kvaitetno oprano.

AEG perilica rublja serije 8000

ZAŠTITNIK OSJETLJIVIH KOŠULJA

Vaši nježni komadi odjeće trebaju nježan tretman kako bi zadržali njihovu bezvremensku kvalitetu, bez obzira koliko često ih nosite. Naše napredne perilice rublja serije 8000 s ÖKOMix tehnologijom daju vašoj omiljenoj odjeći temeljitije čišćenje, čak i pri niskim temperaturama. Produljite njihov radni vijek uz profesionalnu zaštitu, da bi vam odjeća izgledala kao nova svaki put.

KOLIKO TRAJE NJEGA ODJEĆE

Male promjene mogu donijeti velilke razlike u očuvanju vaše odjeće. U današnje vrijeme brzo mijenjamo istrošenu odjeću jer nemamo vremena adekvatno brinuti se o njoj, ili barem tako mislimo. Održavanje odjeće ne zahtjeva puno vremena niti je komplicirano kao zastarjele metode kojima su se koristile naše bake. Pažljivija kupovina, male promjene u načinu pranja i nova tehnologija dodat će godine vašoj odjeći.

NJEGA POČINJE VEĆU TRGOVINI

Plava pamučna tkanina

PAZITE NA KVALITETU ODJEĆE

Vrhunsko krojenje i izrada znače odjeću koja dulje traje. Dobra kvaliteta stoji više, ali dobivate ono što plaćate. Tražite prirodna, trajna vlakna poput pamučnih i vunenih. Pazite da su očice i šavovi bez nabora i nepravilnosti te provjerite jesu li gumbi dobro zašiveni.  S tom vrstom kvalitete vaša će odjeća odolijevati vremenu. Svaki znak neurednih bodova neka vas potakne da je ostavite na stalku.

Kada s vodom s dodanim štetnim kemikalijama

NEKA BUDE ORGANSKA

Utjecaj svoje odjeće na okoliš možete smanjiti od trenutka kada uđete u trgovinu. U prosjeku je za proizvodnju 1 kg tekstila potreban 1 kg kemijskih sredstava. Zato tražite odjeću izrađenu od organskog tekstila i obnovljivih ili reciklirajućih materijala. Za više pojedinosti pogledajte naš film, The Next Black, koji istražuje održivost u tekstilnoj industriji.

Ono što s odjećom radimo nakon što je kupimo ima najveći utjecaj na njezin vijek i na planet. No, postoje i načini njege odjeće koji su blagi prema njoj i prema okolišu.

Perite manje, njegujte više

Vrlo je malo odjevnih predmeta koje je potrebno prati nakon svakog nošenja. Pretjerano pranje je loše za okoliš i neće održati vašu odjeću u najboljem stanju. Pričekajte dok ne napunite vašu perilicu.  Više rublja i manji broj punjenja uštedjet će energiju i vodu - kao i naša OptiSense tehnologija. Ona prilagođava vrijeme i potrošnju energije veličini vašeg punjenja. Zato nema prekomjernog pranja, već samo najučinkovitija njega rublja u našim uređajima.

Svježe oprana crna i crvena tkanina
SOFTWATER TEHNOLOGIJA

Postignute temeljito pranje kao na 60 stupnjeva u pranju na samo 30 stupnjeva.

AEG perilica rublja serije 9000

BEZ BLIJEDIH BOJA, PRANJE ZA PRANJEM

Dulje sačuvajte taj mekani osjećaj i žive boje. Pionirska tehnologija SoftWater u perilicama rublja serije AEG 9000 uklanja nečistoće iz vode koje mogu biti grube prema tkaninama. Obzirom da to čini prije nego voda uđe u bubanj, deterdžent ima najbolji učinak, čak i pri niskim temperaturama. I na kraju, zbog njege nema potrebe za ugrožavanjem performansi.

S lakoćom napadnite najteže zadatke u pranju rublja

 • Crvena svila na crnoj pozadini
  Deterdžent za osjetljivo rublje

  Koristite specijalni deterdžent koji ne sadrži enzime na bazi bjelančevina. Oni mogu oštetiti vunu i svilu.

 • Ručno pranje crvene odjeće
  Brzo tretirajte mrlje

  Namočite mrlju u hladnoj vodi što prije kako biste spriječili upijanje.

 • Savršeno crvena košulja
  Očuvajte oštrinu boja

  Deterdženti bez izbjeljivača su najbolji za vaše obojeno rublje. Koristite praškove na bazi izbjeljivača na bijeloj odjeći kako bi ostala doista bijela.

TEHNOLOGIJA PROSTEAM

Uživajte u do 30 % manje nabora i brzo osvježenoj odjeći

AEG perilica rublja serije 7000

ZAŠTITNIK OSJETLJIVIH KOŠULJA

Održavajte svoju odjeću u savršenom stanju svaki dan, s lakoćom. Kad želite manje vremena provoditi glačajući, serija 7000 s tehnologijom ProSteam vam omogućava da obavite ciklus pranja s parom, odnosno zasebnog sušenja parom. Kratki, nježni programi s parom osvježavaju i ravnaju suhe tkanine.

Modeli koji nose svilu, vunu i opremu za boravak na otvorenom

PRILAGODITE SVOJE SUŠENJE

Inovacije u sušilici koje nemoguće čine mogućim. Samo AEG Serija 8000 sa sustavom AbsoluteCare® nudi obećanu zaštitu za vašu odjeću. Precizno kontrolirani pokreti bubnja i temperatura znači da se odjeća suši nježno, čuvajući njezin izgled i mekoću. Od vune i svile do vrhunske opreme za boravak na otvorenom, to je vaš potpuni zaštitnik vlakana.

Smanjite, ponovno upotrebljavajte, reciklirajte

95% tekstila koje bacamo može se ponovno nositi ili reciklirati. Krajnja faza vijeka trajanja odjeće ne mora biti i završna. Ako je odjeća dobrog oblika, donirajte je dobrotvornom društvu. Iskoristite je u novom predmetu kako biste produljili njen život. Ili je vratite natrag u prirodu putem reciklažnog centra. Recikliranje smanjuje otpad i štedi energiju i vodu. Briga za okoliš nikada neće izaći iz mode.

Savjeti o boljoj njezi putem aplikacije My AEG

Aplikacija koja vam pomaže u boljoj njezi

Ako trošite manje deterdženta za pranje rublja i pazite da nije štetan za okoliš, na najmanju moguću mjeru snizit ćete učinak na planet i uštedjeti novac. Jednako dobro ponašanje je okrenuti se priboru za šivanje, a ne kanti za smeće, kada se vaša odjeća iznosi. Mali popravci i promjene na odjeći mogu je učiniti da izgleda poput nove. Za više savjeta o načinima održavanja svoje odjeće preuzmite besplatnu aplikaciju My AEG.

PREISPITIVANJE ETIKETA ZA NJEGU RUBLJA

S napretkom tehnologije mijenjaju se i naše navike u pogledu čišćenja rublja. Ipak, još uvijek peremo i sušimo na zastarjeli način. To je štetno za okoliš i za našu odjeću. Preispitujemo nekoliko etiketa za njegu rublja jer one jednostavno više ne vrijede. Evo kako prati i sušiti na najbolji mogući način.

POŠTEDA ODJEĆE OD ZASTARJELOG SAVJETA

Odjeća se namače u kadi punoj vode

30 je novih 40

Etikete za temperaturu nisu preporuka, već maksimalna vrijednost temperature. Većinu pranja možete provesti na nižoj temperaturi. To pomaže u zaštiti boja i vlakana odjeće i uštedi na računima za električnu energiju. Naša ÖKOMix perilica rublja pruža vam vrhunsku njegu na 30 stupnjeva. Patentirana tehnologija miješanja unaprijed brže otapa deterdžent pa se on aktivira na nižoj temperaturi.

Žena u svježe opranoj crnoj haljini

ZAŠTITNIK MALE CRNE HALJINE

Začinite boju, oblik i osjećaj svoje odjeće nakon svakog pranja. Sustav filtriranja s razmjenom iona u perilicama rublja serije AEG 9000 je prvi na svijetu. Tehnologija SoftWater uklanja nečistoće iz vode prije nego ona uđe u bubanj, omogućavajući deterdžentu postizanje temeljite čistoće pranja kao na 60 stupnjeva na samo 30 stupnjeva. Nježnije prema okolišu, nježnije prema vašoj odjeći.

Odobrio Woolmark

Naši su uređaje certificirani za njegu čak i vunenih predmeta koji su "samo za ručno pranje"

Etiketa za njegu Woolmark green

Zaboravite ručno pranje

Zaboravite ono što vam je rečeno. Ručno pranje nije najnježniji način čišćenja osjetljive odjeće. S njime se troši mnogo vremena i vode a vlakna se naprežu više nego što mislite. Moderne perilice s ciklusima za vunu i svilu imaju jedinstvene rotacije bubnja i niže temperature pranja za najbolju njegu osjetljive odjeće.

Izbjegavajte kemijsko čišćenje

Kemijsko čišćeneje je skupo, štetno za okoliš i za dugoročnu kvalitetu vaše odjeće, a vi ga možete izbjeći. Moderni uređaji za rublje dovoljno su blagi za njegu brojne odjeće koja je samo za "kemijsko čišćenje" i to bez kemijskih sredstava. AEG perilice-sušilice odobrava Woolmark mogu sigurno prati i sušiti vašu odjeću na mnogo nižim temperaturama, čak i onu koja je "samo za ručno pranje".

ÖKOKombi Plus

Prve perilice-sušilice na tržištu koje su dobile certifikat Woolmark Blue

Etiketa za njegu Woolmark Blue

Učinkovitost jednaka uspješnosti

Uz ÖKOKombi Plus štedite prostor, vrijeme i energiju. Ona kombinira vrhunsku tehnologiju pranja i sušenja, pa možete prati i sušiti i osjetljive predmete poput vune. Sve to uz 40% nižu potrošnju energije i vode u odnosu na slične uređaje. Zato vaša odjeća dobiva najbolju njegu.

Laboratorij za pametnu odjeću Adidas s lutkom

Zanima vas što je sljedeće?

The Next Black je naš dokumentarac o tome što sljedeće možete očekivati. Pogledali smo u kristalnu kuglu njege kako bismo razumjeli sutrašnje potrebe rublja. Surađivali smo s dizajnerima i vodećim modnim misliocima poput Adidasa i Patagonie kako bismo to saznali. Pozivamo vas da otkrijete budućnost odjeće i budućnost njege.

Sada znate koji je najbolji način do bolje njege vaše odjeće. Vaši omiljeni predmeti zaslužuju najbolju njegu jer oni nisu samo puke niti i vlakna. Oni su priča. Vaša priča. Njihovim pranjem i sušenjem u modernim uređajima za održavanje rublja dajete svoj doprinos rublju, ali i okolišu.