NOVA VIZIJA BOLJEG SUTRA

Stvaramo inovacije koje se ističu već danas i pomažu nam izgraditi bolje sutra. Kada je riječ o održivosti, vjerujemo da djela govore više od riječi. Zato su nam naši ciljevi više od pukih brojki – oni su nam važne prekretnice koje nam jamče da se uvijek krećemo prema naprijed i dajemo svoj doprinos svijetu u kojem živimo.

Klimatski neutralno poslovanje do 2030.

Naša je misija biti preferirani partner za vaš projekt i pružati vam najbolja inovativna rješenja i usluge. U tome uspijevamo zahvaljujući našoj ponudi koja uključuje svjetski poznate robne marke i namjenske timove stručnjaka koji dobro poznaju lokalna tržišta i njihove kulturalne osobitosti. Naša dosadašnja postignuća pokazuju da je Grupa Electrolux već dugi niz godina vodeći dobavljač u području vođenja projekata na brojnim tržištima diljem svijeta.


Woman standing on top of mountain

Naše ključne prekretnice od 2015. godine:

 • 50% text
  50 % naše ukupne potrošnje električne energije sada dolazi iz obnovljivih izvora.

            

 • 71% text
  71 %-tno smanjenje emisija CO2 tijekom rada.

              

 • 24% text
  24 %-tno smanjenje emisija CO2 u primarnom prijevozu.

              

Izgradili smo i svoju prvu 100 % zelenu rutu u Italiji kojom naše proizvode na području grada Milana isporučujemo izravno našim kupcima s pomoću e-kamiona. Uz već prijeđenih više od 34.000 km, dosad smo već uštedjeli više od 21 tone CO2.

Koje mjere poduzimamo?

Usredotočeni smo na smanjivanje našega okolišnog otiska. Zato optimiziramo upotrebu energije i drugih resursa u svim segmentima našega poslovanja, ali i prelazimo na upotrebu energije iz obnovljivih izvora.

Motivacija za djelovanje

Cilj nam je učinkovito korištenje resursa učiniti sastavnim dijelom našega poslovanja, primjenom vodećih praksi u industriji. U ovome se ogledaju naše vrijednosti i sve ono za što se kao tvrtka zalažemo – biti dio rješenja važno je, kako za naše zaposlenike, tako i za naše korisnike.

Više od 400 metričkih tona reciklirane plastike upotrijebljeno tijekom 2020. godine

Naš je cilj postupno sve veća implementacija kružnog sustava poslovanja i dobivanje maksimalne vrijednosti iz resursa, oporabom i ponovnom upotrebom materijala na kraju vijeka uporabe svakog proizvoda. Zato smo u svojim uređajima povećali postotni udio reciklirane plastike, smanjivši pritom ukupnu količinu dobavljene plastike.

Koje mjere poduzimamo?

Cilj nam je dati svoj doprinos kružnom gospodarstvu. Ostvarit ćemo ga implementacijom recikliranih materijala u naše platforme proizvoda, promicanjem recikliranja, korištenjem održivijih rješenja u domeni ambalaže, povećavanjem dostupnosti rezervnih dijelova za popravak naših proizvoda i razvijanjem kružnih poslovnih rješenja.

Motivacija za djelovanje

Povećavanjem količine visokokvalitetnih recikliranih materijala u našim proizvodima možemo dati važan doprinos borbi protiv klimatskih promjena.
Dobivanjem čelika iz čeličnog otpada možemo u znatnoj mjeri smanjiti ugljični otisak naših materijala. Emisije je moguće smanjiti i produljenjem korisnog vijeka trajanja naših proizvoda.

Ovo je moguće postići jačim promicanjem kružnih modela poslovanja ili pružanjem poslijeprodajnih usluga koje u konačnici dovode do boljega korištenja resursa.

Okus budućnosti

Proširujemo svijet okusa inovacijama koje unose revoluciju u način pripreme namirnica, kako biste svoju izvedbu mogli podići na višu razinu te na zdrav i odgovoran način postići savršene rezultate baš svaki put.


Feast with a table full of vegetables

Zašto se zadovoljiti samo svježinom?

Čuvajte namirnice s preciznošću. Odgovorno. Naši su hladnjaci napravljeni kako bi zaštitili kvalitetu namirnica s pomoću naprednog upravljanja temperaturom i vlagom te pretincima namijenjenima vašoj vrsti namirnica. Tako možete sačuvati vitamine i sočnost, a smanjiti otpad nastao od namirnica i ostvariti pozitivan učinak s obzirom na hranu koju jedete.

Usavršite pripremu povrća

Naše parne pećnice otpuštaju optimalnu količinu pare kako bi namirnice zadržale punoću okusa i vlažnost, čuvajući pritom bogatstvo vitamina i hranjivih tvari netaknutima. Kuhanje na pari doprinosi i očuvanju sastava i vlakana, što će vam omogućiti uživanje u šarenilu boja vašeg povrća, dok ćete ostatcima kruha ponovno udahnuti izvornu svježinu. Kada kuhate na pari, toplina dublje i brže prodire u namirnice, što može smanjiti vrijeme kuhanja. Ovime se smanjuje utjecaj na planet.

Kliznite u održivost

Intuitivna klizna kontrola upravlja duljinom – i održivošću – svakog ciklusa pranja posuđa. To znači da kada na raspolaganju imate više vremena, kliznu kontrolu možete postaviti na održiviji način pranja.

Tako se sada možete istodobno brinuti o okolišu i prilagoditi cikluse pranja posuđa svojim potrebama.

Odjenite se za budućnost

Stvaramo rješenja koja redefiniraju vaša očekivanja od njege odjeće. Zahvaljujući inovativnim, pouzdanim tehnologijama te vrijednim i korisnim iskustvima, možete zaboraviti na zastarjela pravila i postići da vaša odjeća dulje izgleda novo.


Man standing beside washing machine

Meka voda, jarke boje

Tehnologija AEG SoftWater® pročišćuje i omekšava vodu filtriranjem neželjenih tvari poput kalcija i magnezija.

Ovime se omogućuje ne samo smanjenje temperature i ušteda energije – već se ujedno i sprječava blijeđenje boja te čuva oblik i mekoća vaše omiljene odjeće, zbog čega ona traje dulje.

Upotrijebite paru, a ne ožimanje

Zahvaljujući tehnologiji ProSteam® više ne morate prati svoju osjetljivu odjeću, dovoljno ju je samo osvježiti prije ponovnog nošenja. Osvježavanje parom nježno je prema odjeći, štedi energiju te troši do 96 % manje vode. Zahvaljujući opciji PlusSteam® program osvježavanja parom možete uključiti pri kraju ciklusa pranja, čime ćete nabore na odjeći smanjiti za do trećinu.

Točno koliko je potrebno

Funkcija AEG AutoDose važe vašu odjeću te automatski otpušta točnu potrebnu količinu deterdženta svaki put. Zahvaljujući našoj tehnologiji, odjeća je zaštićena od blijeđenja boja, skupljanja u pranju i preranoga trošenja jer prekomjerno doziranje deterdženta ubrzava oštećivanje tekstilnih vlakana. Precizno doziranje za preciznu njegu.