AEG-ova ploča za kuhanje s ugrađenom napom

AEG-ova ploča za kuhanje s ugrađenom napom

Razmatranja prije kupnje

Kako bismo vam olakšali potragu za indukcijskom pločom s ugrađenom napom (poznate su i pod nazivom indukcijske ploče s odvodom zraka), sastavili smo sveobuhvatan i koristan popis informacija koje će vam pomoći pri kupnji uređaja koji najbolje odgovara vašim potrebama, vašoj kuhinji i ima sve potrebne značajke.

Potpuna sloboda dizajna kuhinjskog interijera

Ploče za kuhanje s ugrađenom napom donose vam potpunu slobodu dizajna kuhinjskog interijera. Dizajn svoje kuhinje sada možete isplanirati upravo onako kako ste ga zamišljali, bez potrebe za razmišljanjem o smještaju kuhinjske nape. Svoju ploču za kuhanje s ugrađenom napom ugradite na kuhinjski otok ili poluotok što će vam omogućiti jednostavno druženje s gostima, ugradite ju ispred prozora kako biste mogli uživati u pogledu na svoj vrt ili, ako vam je potrebna ušteda prostora, ugradite ju ispred zida te kao prostor za pohranu iskoristite kuhinjski ormarić smješten iznad nje. Mogućnosti su beskonačne.

Prostor ispod ploče za kuhanje s ugrađenom napom

Uz AEG-ovu ploču za kuhanje s ugrađenom napom ispod nje možete smjestiti ladicu pune dubine što znači više prostora za vaš glomazan kuhinjski pribor, lonce i posude. Ploča za kuhanje s ugrađenom napom može se ugraditi na radnu plohu, počevši od onih debljine 4 mm.

Nenadmašna ugradnja

Ugradnja AEG-ovih ploča za kuhanje s ugrađenom napom brza je i jednostavna. Prilikom ugradnje ploče za kuhanje s ugrađenom napom u recirkulacijskom načinu rada, nudimo vam i rješenje bez cijevi. To znači da nema vidljivih cijevi, a zrak kruži unutar ormarića. Zahvaljujući našemu inovativnom sustavu filtracije, vlaga se zadržava, što znači da nema rizika od pojave kondenzacije koja bi mogla oštetiti vaš namještaj.

Što znači recirkulacijska, a što odvodna ugradnja?

Uz ugradnju ploče za kuhanje s ugrađenom napom u recirkulacijskom načinu rada zrak kruži unutar ormarića. Uz ugradnju ploče za kuhanje s ugrađenom napom u odvodnom načinu rada, potrebna je rupa u zidu, kroz koju se filtrirani zrak odvodi iz kuhinje.

 • Prednosti recirkulacije

  • To je održivije rješenje jer u okoliš izlazi manja količina zraka.

  • Gotovo da i nema gubitka energije zbog ispuštanja toploga zraka iz zatvorenog prostora kroz ugrađenu napu tijekom duljega vremenskog razdoblja.

  • Mogućnost ugradnje bez cijevi.

  • Nisu potrebni nikakvi dodatni građevinski radovi (nije potrebno probijati zidove).

  • Dugotrajan ugljeni filter 2 u 1 pomaže u održavanju svježine zraka u kuhinji.

  • Uklonjivi filter lako se pere u perilici posuđa te obnavlja u pećnici za veću dugotrajnost.

 • Prednosti odvoda

  • Visoka stopa protoka zraka.

  • Visoka efikasnost pri niskim postavkama ugrađenom napom.

  • Nema dodatnih troškova za filtere s aktivnim ugljenom.

Filteri 2 u 1 za recirkulacijski način rada

Filter 2 u 1 predstavlja kombinaciju ugljenog filtera i filtera za masnoću koji uklanja neugodne mirise i masnoće. Ako je uređaj ugrađen u recirkulacijskom načinu rada, tada je potreban filter 2 u 1.

Filteri za masnoću za odvodni način rada

Filter za masnoću pomaže ukloniti masnoće iz zraka u vašoj kuhinji. Filter za masnoću koristi se kada je uređaj ugrađen u odvodnom načinu rada.

Čišćenje filtera 2 u 1

Normalno čišćenje
Očistite svoj dugotrajni ugljeni filter 2 u 1 kada na njemu uočite previše nakupljene prljavštine. Očistiti biste ga trebali, ovisno o namirnicama koje pripremate, nakon približno svakih 10 – 20 sati upotrebe. Ako jela pripremate s velikom količinom ulja ili masti, razmislite o češćem čišćenju filtera. Ručno čišćenje četkom ili mekanom spužvom u toploj vodi bez upotrebe deterdženta. Ili ga stavite u perilicu posuđa pri temperaturi 65 – 70 °C (program dulji od 90 min) bez deterdženata i bez posuđa u istom pranju. Filter osušite prije ponovnog postavljanja u uređaj. Osušite ga u pećnici na 20 – 30 min pri 70 °C. Pećnica neka radi bez ventilatora (statički).

Regeneracija dugotrajnog ugljenog filtera
Ploča za kuhanje ima ugrađeni brojač koji će vas podsjetiti kada je potrebna regeneracija filtera. Nakon 100 sati upotrebe indikator filtera počet će treptati kako bi vam ukazao da je vrijeme za regeneraciju filtera.

1. Očistite svoj dugotrajni ugljeni filter 2 u 1 na prethodno opisani način (normalno čišćenje) kako biste uklonili prljavštinu i masnoće. Ili ga stavite u perilicu posuđa pri temperaturi 65 – 70 °C (program dulji od 90 min) bez deterdženata i bez posuđa u istom pranju.

2. Zatim ga, radi regeneracije, stavite u pećnicu s isključenim ventilatorom na 60 min pri 100 °C. Nakon toga ponovno ga postavite u uređaj. Ciklusa regeneracije smije biti najviše 7. Nakon toga filter je potrebno zamijeniti.

Čišćenje filtera za masnoću

Filter za masnoću možete isprati ručno u vrućoj vodi s deterdžentom ili staviti u perilicu posuđa s deterdžentom. Filter za masnoću možete prati koliko god puta želite bez potrebe za zamjenom.

 • Bridge hob
  Bridge Icon
  Bridge

  Zahvaljujući tehnologiji Bridge, dvije zone za kuhanje možete spojiti u jednu veliku zonu za veće ili dulje lonce i posude.  

 • Double bridge hob
  Double bridge icon
  Double bridge

  Zahvaljujući tehnologiji Bridge, dvije zone za kuhanje možete spojiti u jednu veliku zonu za veće ili dulje lonce i posude.  Kod ploča s tehnologijom Double Bridge, ova značajka dostupna je s obje strane ploče za kuhanje.

 • Flexibridge hob
  Flexibridge icon
  Flexibridge®

  Tehnologija FlexiBridge® svojom vam mogućnošću kombiniranja do četiriju zona omogućuje prilagodbu površine za pripremu jela. Omogućuje vam pripremu jela u loncima, posudama i na plancha grill roštilju različitih veličina za maksimalnu fleksibilnost.​

 • Double flexibridge hob
  Double flexibridge icon
  Double FlexiBridge®

  Tehnologija FlexiBridge® svojom vam mogućnošću kombiniranja do četiriju zona omogućuje prilagodbu površine za pripremu jela. Omogućuje vam pripremu jela u loncima, posudama i na plancha grill roštilju različitih veličina za maksimalnu fleksibilnost. Tehnologija Double FlexiBridge® ovu funkciju omogućuje s obje strane ploče za kuhanje.

 • Breeze hob
  Breeze hob icon
  Breeze

  Nakon dovršetka pripreme jela moći ćete uživati u svojem obroku i diskretno osvježiti kuhinjski zrak. Funkcija Breeze (povjetarac) tiho pročišćava kuhinjski zrak bez ometanja ugođaja za vas i vaše goste.​

 • Hob2hood hob
  Hob2hood icon
  Hob2hood®

  Tehnologija Hob2Hood® omogućuje potpuno automatiziranu ekstrakciju tijekom pripreme jela. Povećate li ili smanjite temperaturu na ploči za kuhanje, ventilator ugrađene nape prilagodit će svoju brzinu rada u skladu s tim. 

Povezivanje na Wi-Fi

Povezivanje na Wi-Fi

Povežite svoj uređaj s aplikacijom My AEG Kitchen i ostvarite puni potencijal svojeg uređaja. U aplikaciji svojom ugrađenom napom možete upravljati na daljinu, a u njoj možete pronaći i mnoštvo korisnih vodiča i naučiti upotrebljavati značajke kojima je uređaj opremljen. Aplikacija će vam čak poslati obavijest kada dođe vrijeme za čišćenje filtera.

Spremni ste za kupnju?
Ili nastavite istraživati naše ploče za kuhanje s ugrađenom napom