Vodiči za kupnju

Pronađite pećnicu koja najbolje odgovara vašim potrebama

Prostor i mjesto

Najprije izmjerite prostor. Sve pećnice široke su barem 60 cm, dok im visina varira. Možete birati između pećnica sljedeće visine:

72 – 80 cm – pećnica velikog kapaciteta, odnosno dvostruka pećnica

60 cm – jednostruka pećnica standardne veličine 

45 cm – kompaktne pećnice koje se savršeno uklapaju u manji prostor. 

Koristan savjet: Možete uštedjeti na prostoru bez žrtvovanja funkcionalnosti. Kompaktna mikrovalna pećnica nudi vam mogućnost kuhanja, pečenja, zagrijavanja i odmrzavanja bilo kojeg jela uz iste rezultate koje biste postigli uz veću pećnicu.

Kapacitet

Ako imate veliko kućanstvo ili često pozivate goste, vjerojatno vam treba pećnica većeg kapaciteta koja će vam omogućiti pripremu većih obroka. Kapacitet pećnice mjeri se u litrama.

70+ litara – savršeno za veća kućanstva od četiri i više osoba

40 – 70 litara – najprikladnije za kuću u kojoj žive tri do četiri osobe

35 – 40 litara – idealno za kuhanje za jednu ili dvije osobe

Koristan savjet: Odaberite pećnicu s dodatnim držačima za rešetke, što će vam omogućiti da istodobno pripremate nekoliko jela.  

Razvijen stil, razvijena tehnologija

Linija proizvoda Matt Black robne marke AEG rezultat je dugogodišnjeg rada na razvoju materijala za liniju ekskluzivnih i vrhunskih kuhinja. Mat materijal za finiširanje odlikuje se funkcionalnošću i elegancijom, a sadržava i premaz protiv otisaka prstiju, stoga je otporan na mrlje i lako se čisti.

Kako bi vam pružile najveću moguću učinkovitost, naše su pećnice iz linije Matt Black usto opremljene najnovijom tehnologijom: osjetljivim okretnim programatorom za intuitivno upravljanje, značajkom Connected Cooking za daljinsko upravljanje i funkcijom Steamify® za pripremu jela na pari koja ne iziskuje mnogo napora.

Saznajte više

Kuhanje

Kako volite kuhati? 

Na pari – parne pećnice podižu vaše kuhanje na sljedeću razinu. Toplina čini da namirnice izvana poprimaju smećkastu boju te postaju hrskave, dok zbog pare iznutra zadržavaju vlažnost. Rezultat su brojna nevjerojatno sočna jela, uključujući meso, ribu, povrće, pa čak i deserte.

Roštiljanje – pećnica s roštiljem nudi vam više prostora za igru, a idealna je za pripremu većih obroka.

Pečenje – zahvaljujući ravnomjernoj raspodjeli topline, pećnica s ventilatorom omogućuje vam pripremu izvrsnih pita i kolača. Za profesionalne rezultate razmislite o parnoj pećnici. 

Sve navedeno – multifunkcionalna parna pećnica odlikuje se svim spomenutim funkcijama.  

Čišćenje

Poštedite se čišćenja pećnice pomoću kemikalija.

Pećnice koje se same čiste – pirolitičke pećnice zagrijat će se do 500 °C pretvarajući nečistoću u sitni pepeo koji onda jednostavno možete obrisati krpom.  

Katalitičke obloge – katalitička obloga upija masnoću te se aktivira za vrijeme grijanja na temperaturi do 220 °C. Masnoća oksidira, a površina ostaje čista. 

Koristan savjet: Zahvaljujući premazu protiv otisaka prstiju, pećnice izgledaju besprijekorno te zahtijevaju manje čišćenja.

ODABERITE SVOJ UREĐAJ

Bez obzira na to kakav način kuhanja volite, pripremate li večeru za dvoje ili pak kuhate za obitelj i prijatelje, AEG ima savršenu pećnicu upravo za vas.

Parne pećnice

Kuhajte poput profesionalca. Parne pećnice čuvaju aromu, poboljšavaju teksturu i zadržavaju hrskavost namirnica. Vaš će se kruh bolje dići, piletina će ostati mekana, povrće će zadržati svoju svijetlu boju, a uz sous vide tehniku otkrit ćete novi svijet kuhanja.

 • SousVide ikona
  Funkcija SousVide

  Odsad možete uživati u moći tehnike sous vide koja je as u rukavu profesionalnih kuhara za pripremu najukusnijih, najmekših i savršeno pripremljenih namirnica.

 • Steamify ikona
  Steamify®

  Samo namjestite temperaturu, a pećnica će odabrati odgovarajući stupanj pare, zahvaljujući čemu možete bezbrižno kuhati na pari i uživati u ukusnim rezultatima.

 • Cookview ikona
  CookView®

  Kamera pećnice CookView® nadzire vašu hranu i šalje slike na vaš mobitel.

REVOLUCIONARNA TEHNIKA SOUS VIDE

U našim pećnicama opremljenima funkcijom SousVide možete postići rezultate koji su u običnim pećnicama nezamislivi. Namirnice ostaju netaknute: svi okusi, arome i hranjive tvari zadržavaju se u vakuumu, a jelo se izlaže nježnoj toplini pare pa je rezultat pripreme savršeno ukusan.

ZAŠTO PRIPREMATI JELA POMOĆU FUNKCIJE SOUSVIDE?

Pomoću tehnike sous vide, koja korijene vuče iz restoranskih kuhinja, namirnice se pripremaju na niskoj temperaturi, koja varira u rasponu od pola stupnja. Zbog takve se preciznosti postiže izvanredan okus, jelo možete pripremiti na jednak način svaki put, a opasnost prekuhavanja gotovo u potpunosti iščezava.

9000 STEAMPRO S FUNKCIJOM STEAMIFY®

PROFESIONALNI REZULTATI. U VAŠOJ KUHINJI.

Pripremite obroke profesionalne kvalitete kod kuće uz pećnicu 9000 SteamPro s funkcijom Steamify®. Uz tri moguće razine pripreme, jela možete pripremati zagrijavanjem, na pari ili spojem tih tehnika. Možete se odlučiti čak i za pripremu pomoću tehnike sous vide. Sočna jela na koja možete računati uz automatske postavke koje se namještaju pomoću funkcije Steamify®.

STEAMIFY® – SVAKODNEVNA PRIPREMA JELA NA PARI

Uz pećnicu 9000 SteamPro opremljenu funkcijom Steamify® možete učiniti prvi korak prema upotrebi pare u pripremi jela. Možete očekivati sjajne rezultate pripreme raznih jela, od ribe i povrća pripremljenih na pari do pečenih odrezaka i kruha.

Pogledajte proizvode

PRATITE SVAKI OBROK I UPRAVLJAJTE NJEGOVOM PRIPREMOM

Pećnica 9000 CookView® povezuje se na bežičnu mrežu i opremljena je unutrašnjom kamerom. Preko objektiva možete zaviriti u pećnicu koja je bežično povezana s aplikacijom My AEG Kitchen. Upotrijebite svoj pametni telefon kako biste upravljali svakim obrokom i pratili pripremu uživo prilagođavajući temperaturu i trajanje. Gdje god se nalazili.

Pogledajte proizvode
 • Steamify ikona
  Steamify®

  Samo namjestite temperaturu, a pećnica će odabrati odgovarajući stupanj pare, zahvaljujući čemu možete bezbrižno kuhati na pari i uživati u ukusnim rezultatima.

 • Pomoć pri kuhanju
  Pomoć pri kuhanju

  Bez obzira na to pripremate li slatko ili slano jelo, postignite željeni okus svaki put uz značajku AssistedCooking. Riječ je o digitalnom kuhinjskom pomoćniku koji, jednom kad odaberete jelo koje pripremate, odabire najbolje moguće postavke kako bi vaše jelo ispalo savršeno.

 • Smart Kitchen enabled icon
  Pametna kuhinja

  Daljinski upravljajte svojom pećnicom, istražite naše partnere i iskoristite personaliziranu pomoć u pripremi jela, sve to preko aplikacije My AEG Kitchen. Praktičan je to i jednostavan način da obogatite svoje iskustvo Pametne kuhinje.

KOLIKO PARE?

Manja količina pare sjajan je izbor za meso koje uz nju poprima meku teksturu i dobiva ukusnu koricu. Prilikom pripreme osjetljivih jela, poput kremastih deserta, potrebno je dodati nešto više pare, dok je kuhanje na punoj pari idealno za ribu, rižu, kuskus ili povrće.

8000 STEAMBOOST S FUNKCIJOM STEAMIFY®

NAVINITE OKUS DO KRAJA.

Pećnica 8000 SteamBoost opremljena funkcijom Steamify® radi na posve jednak način kao tradicionalna pećnica, ali uz dodatnu pogodnost pare. Samo namjestite temperaturu za jelo koje pripremate, a funkcija Steamify® vašim će namirnicama automatski dodati odgovarajuću količinu pare. I upravo tu jelo postaje istinski uzbudljivo jer toplina utječe na to da namirnice porumene i postanu hrskave. Dodatak pare zaista čini veliku razliku. Namirnice zadržavaju prirodnu vlažnost, stoga možete uživati u nizu sočnih i mekih jela poput mesa, ribe, složenaca i povrća, pa čak i deserata. Okus je ključan: što snažniji, to bolji.

Saznajte više

PRECIZNO DODAVANJE PARE SVIM VAŠIM JELIMA

Pećnica 8000 SteamBoost opremljena funkcijom Steamify® ima tri osnovna načina pripreme: toplinu, paru i spoj obojeg. Različite razine pare – pripremite sva jela iz svoje ponude uz jednako savršene rezultate.

Pogledajte proizvode

SAVRŠENI REZULTATI. BEZ NAPORA.

Pećnica 8000 AssistedCooking opremljena je zbirkom recepata, stoga svaki obrok možete pripremiti precizno i s lakoćom. Opremljena je i sondom za hranu koja se umeće u namirnice i analizira temperaturu njihova središta. Za ujednačene i pouzdane rezultate prilikom svake pripreme.

Pogledajte proizvode

SAV OKUS. UPOLA MANJE VREMENA.

Sočno pečeno pile, kremast gratinirani krumpir, bogat goveđi složenac – sva ta jela možete pripremiti upola brže nego u konvencionalnoj pećnici. Pećnica 8000 CombiQuick najbrži je put do iznimnih okusa i uzbudljivih jela jer vam uz spoj pripreme na vrućem zraku i brzine mikrovalne pećnice pruža slasnu završnu obradu i teksture jela karakteristične za konvencionalne pećnice, a sve to u jednom kompaktnom prostoru. Odsad nedostatak vremena više nije prepreka na putu do okusa.

Pogledajte proizvode
 • Assisted cooking icon
  Pomoć pri kuhanju

  Bez obzira na to pripremate li slatko ili slano jelo, postignite željeni okus svaki put uz značajku AssistedCooking. Riječ je o digitalnom kuhinjskom pomoćniku koji, jednom kad odaberete jelo koje pripremate, odabire najbolje moguće postavke kako bi vaše jelo ispalo savršeno.

 • Ikona senzora za hranu
  Sonda za hranu

  Neka vam posluži kao pomoćni kuhar ili kao tajmer. Izbor je na vama. Sondu za hranu prilikom pripreme možete upotrijebiti kao vodič ili kao tajmer. Umetnite ju u jelo kako biste točno izmjerili temperaturu namirnice.

 • Pirolitičko čišćenje

  Budući da se mogu pohvaliti najboljim mogućim samostalnim čišćenjem, naše pećnice koje su opremljene funkcijom pirolitičkog čišćenja učinkovitost i praktičnost podižu na potpuno novu razinu. Pećnica se zagrijava na vrlo visokoj temperaturi, a ostatke hrane pretvara u sitan pepeo koji možete jednostavno obrisati.

ZAŠTO UPOTREBLJAVATI PARU?

Uz spoj topline i pare vaše namirnice postaju hrskave i zlaćane izvana, a sočne i meke iznutra – svaki put. Jednostavan je to i učinkovit način da se pobrinete da svako jelo koje pripremite bude puno okusa.

7000 SteamCrisp®

PARA. VAŠ NOVI NEZAOBILAZNI SASTOJAK ZA SJAJAN OKUS.

Podignite svoja jela na novu razinu uz pećnicu 7000 SteamCrisp®. Kako? Tradicionalna toplina pećnice obogaćuje se dodavanjem pare. Uz takvu pripremu ne dobivate samo jela koja su hrskava i zlaćana izvana, već zbog pare koja čuva okuse možete računati i na jela koja su sočna, mekana i ujednačeno ukusna iznutra.

SOČNA I MEKANA JELA SVAKI PUT

Uz pećnicu 7000 SteamCrisp® vaša se jela podižu na novu razinu – za prste polizati! Ta pećnica uobičajenoj toplini pećnice jednostavno dodaje paru, stoga su pečenke meke, povrće sočno, a sva jela iz pećnice izlaze s hrskavom koricom.

Pogledajte proizvode

SLABO, SREDNJE ILI DOBRO PEČENO. VAŠA ŽELJA NAŠA JE ZAPOVIJED.

Upoznajte svojeg novog pomoćnog kuhara, pećnicu 7000 SenseCook®. Vaš novi alat u potrazi za najsočnijim janjećim butom i najmekšim filetom lososa. Upotrijebite sondu za hranu kako biste postavke pećnice namjestili u skladu sa željenim načinom pripreme: slabo, srednje ili dobro pečeno. Čak i bez otvaranja vrata pećnice možete ovladati svime, od mekanih komada mesa do čokoladnog fondanta.

Pogledajte proizvode
 • PlusSteam ikona
  Funkcija PlusSteam

  Višefunkcijska pećnica SteamBake opremljena je tipkom PlusSteam koju je dovoljno jednom dodirnuti kako biste prilikom pečenja dodali malo pare i postigli željenu boju i hrskavost. Tako možete biti sigurni da ćete postići najbolje moguće rezultate pečenja.

 • Ikona sonde za hranu
  Sonda za hranu

  Neka vam posluži kao pomoćni kuhar ili kao tajmer. Izbor je na vama. Umetnite ju u jelo kako biste točno izmjerili temperaturu namirnice.

 • Vruć zrak za ravnomjernu pripremu ikona
  Vruć zrak za ravnomjernu pripremu

  Zbog pametnog konvekcijskog sustava Hot Air priprema jela uvijek je ravnomjerna.

ZAŠTO UPOTREBLJAVATI PARU?

Uz spoj topline i pare vaše namirnice postaju hrskave i zlaćane izvana, a sočne i meke iznutra – svaki put. Jednostavan je to i učinkovit način da se pobrinete da svako jelo koje pripremite bude puno okusa.

6000 SteamBake

DODAJTE PARU ZA HRSKAVIJA PEČENA JELA

Uz sve standardne funkcije pećnice, pećnica 6000 SteamBake opremljena je i funkcijom pare koja omogućuje dodavanje pare na početku postupka pečenja. Zbog dodatka pare površina tijesta ostaje vlažna pa se stvara zlaćana i ukusna korica, dok unutrašnjost tijesta ostaje meka i podatna. Uz to što ćete moći ispeći hrskave i ukusne kruhove, muffine i pite, vaši će pečeno pile, rebarca i lazanje biti jednako ukusni i ujednačeno pripremljeni.

RAČUNAJTE NA UJEDNAČENU PRIPREMU. SVAKI PUT.

Postizanje opetovano jednakih rezultata zahtijeva precizno upravljanje toplinom koja se dosljedno raspoređuje po cijeloj pećnici. Za razliku od standardnih pećnica, pećnica 6000 SurroundCook® opremljena naprednom ventilacijskom tehnologijom vodi računa o tome da do svakog dijela vašeg jela dopre sva potrebna toplina. Ujednačenost. Dosljednost. Gdje god smjestili svoje jelo. Bez obzira na to pripremate li samo jedno jelo ili nekoliko njih. Recite zbogom okretanju posuda usred pripreme. Ostaju samo rezultati koji ispunjavaju sva vaša očekivanja. Zlaćano smeđa boja gratiniranog krumpira. Debela korica na goveđem fileu. Sočne dubine bogate čokoladne torte. Svaki put.

Pogledajte proizvode

PLITICA EASY2CLEAN – ZATO ŠTO BI ČIŠĆENJE TREBALO BITI LAKO

Budući da je prekrivena inovativnim keramičkim premazom, na pliticu Easy2Clean ne prianjaju masnoća i prljavština pa jela možete pripremati bez ulja i papira za pečenje. Za čišćenje bez muke trebaju vam samo topla voda, mokra krpa i malo deterdženta za posuđe.

Pogledajte proizvod