O AEG-u

UVIJEK IDEJU ISPRED

130 GODINA INOVACIJA

AEG je nemilosrdan u težnji da uvijek bude jednu ideju ispred. U 2017. slavimo 130 godina unošenja inovacija u vaš dom. Spajanje inteligentne tehnologije s prilagodljivim dizajnom slijedeći viziju i filozofiju dizajna Petera Behrensa iz AEG-a – savršenstvo oblika i funkcije. Nastavit ćemo s inovacijama, te smo predani prenošenju našeg naslijeđa u budućnost.

prvi aeg ured

Pogled unatrag

AEG je kao Deutsche Edison-Gesellschaft für angewandte Elektricität 1883. osnovao Emil Rathenau. Spajanje s podružnicom tvrtke Telefunken AG i kasnije preuzimanje od strane Daimler AG, te konačno Electroluxa, oblikovalo je AEG u današnju tvrtku koja gleda u budućnost. Inovacija je srce svega što činimo u tvrtki AEG. Ona je pokretačka sila iza naših najpoznatijih inovacija za dom, od izrade prvog električnog hladnjaka do prve tehnologije toplinske pumpe za sušilice. To je inspiracija iza naših održivih materijala. To je naša povijest i naša budućnost.

Pogled unaprijed

Sutra počinje danas. Način naše prehrane mijenja se. Način 
kako se odijevamo mijenja se. Način naših života mijenja se. Znamo kako tehnologija može poboljšati svijet oko nas. Zato se mi trudimo da naši uređaji ne samo nadilaze vaše potrebe danas, nego i prihvaćamo tehnologiju sutrašnjice kako bismo zadovoljili vaše buduće zahtjeve.

sat

Oblik i funkcija u kombinaciji

1907. je vizionarski arhitekt Peter Behrens imenovan umjetničkim savjetnikom za AEG. Zahvaljujući svom radu za AEG, Behrens se smatra osnivačem modernog industrijskog dizajna. Profesor Behrens je imao jednostavnu, ali snažnu filozofiju dizajna: ‘Savršenstvo oblika i funkcije’. Neumorno je radio kako bi stvorio ne samo najfunkcionalnije proizvode AEG, nego i estetski najprivlačnije.

moderan dizajn

Oblik i funkcija evoluiraju

Unutar svakog uređaja pronaći ćete inteligentnu tehnologiju i odgovarajući dizajn, što vam garantira izvrsne performanse i rezultate svaki put. Otkriti ćete da jedan dodir ponovno definira mogućnosti doma. Dizajniramo naše uređaje za vas - postavljajući vas u potpuno kontrolu i osiguravajući izvrsne performanse i rezultate. Svaki put.

Dizajn … je stvaranje oblika koji prate karakter objekta i pokazuju nove tehnologije za napredak

Peter Behrens

Arhitekt i umjetnički konzultant AEG

PODIGNITE NA NOVU RAZINU

Projekt Etiketa za održavanje

Njega naše odjeće ima veliki utjecaj na trajnost te odjeće, ali i na okoliš. No, naše navike u održavanju se već dugo nisu mijenjale. Unatoč činjenici da moderna tehnologija, ako se ispravno koristi, može produljiti trajanje naše odjeće, ali i okoliša. Kako bismo to promijenili, AEG je pokrenuo Projekt Etiketa za održavanje i izbacio novu etiketu - „Ne prati previše“.
Doznajte više o Projektu Etiketa za održavanje

Next Black

S ciljem predviđanja budućih potreba pranja i doprinosa u povećanju održivosti industrije odjeće - AEG je proizveo ‘Next Black’. Dokumentarni film u trajanju od 45 minuta koji istražuje budućnost odjeće.
Pogledajte dokumentarni film

ZNANOST OKUSA

Poboljšajte okus. Tasteology je dokumentarni film koji dekonstruira okuse s novog gledišta. Pogledali smo znanost i iskustvo, ne samo okuse i sastojke. U naših pet epizoda nadamo se da ćemo vas nadahnuti u kuhinji i dalje.
Pogledajte seriju

ODRŽIVI REZULTATI

Želimo promijeniti stvari nabolje kroz svoj rad kao najbolja tvrtka za uređaje na svijetu, unoseći pozitivnu svakodnevnu razliku u živote ljudi i za naš planet.

Ambiciozni smo u onome što želimo postići. Smanjenje naše emisije ugljika za 50% i povećanje učinkovitosti materijala dva su važna područja u kojima želimo napraviti razliku u bližoj budućnosti. Znamo da ima izazova. No čvrsto vjerujemo kako ćemo radeći zajedno na pronalasku svima korisnih održivih rješenja nastaviti donositi pozitivnu razliku - svakog dana.

 • 1
  Bolja rješenja

  Bolja rješenja se svode na ponudu proizvoda i usluga koje potrošačima omogućavaju bolji život uz uštedu energije, vode i resursa.

 • 2
  Bolji rad

  Način na koji radimo stvari u AEG-u pruža siguran, učinkovit i etičan temelj za naše ljude kako bi načinili razliku u svijetu.

 • 3
  Bolje društvo

  Gdje god u svijetu bili, AEG nastoji pomoći u izgradnji boljih društava dajući snagu potrošačima i dobavljačima, te podržavajući lokalne zajednice.