Proljetne rolice na pari

Proljetne rolice na pari

Proljetne rolice na pari

Svi vole ove zdrave rolice, a to ih čini idealnom hranom za posebne goste.

Sastojci

250 g pilećih prsa, 1/2 mrkve, 50 g izdanaka bambusa, 1 luk kozjak, 50 g rezanaca od riže, 50 g klica graha, 1 jušna žlica ulja od prženog sezama, 1/2 čajna žličica začina Dajong, 2 čajne žličice kukuruznog brašna, 2 jušne žlice sojinog umaka, 2 čajne žličice ribljeg umaka, 2 žličice Sambal Oeleka, 12 listova papira od riže, 2 istučena jajeta. 

Uputa


Za 6-12 osoba

1 Narežite pileća prsa, mrkvu, izdanke bambusa i luk kozjak na fine trakice. Namočite rezance od riže i ostavite ih da se ocijede. Skinite sjemenke i korijenje s klica graha. 

2 Na tavi zagrijte sezamovo ulje i na naglo ispržite trakice piletine. Dodajte mrkvu, izdanke bambusa, klice graha, rezance od riže, Dajong začin i luk kozjak te miješajući pržite još jednu minutu. 

3 Pomiješajte kukuruzno brašno sa sojinim umakom, ribljim umakom i Sambal Oelekom, dodajte u tavu, zakuhajte i dobro promiješajte. Stavite tavu sa strane i pustite da se hladi. Za to vrijeme namočite listove papira od riže u velikoj zdjeli s vodom, a onda ih ocijedite. 

4 Listove od riže rasprostrite na velikoj radnoj površini. Stavite 2 žlice punjenja na svaki list od riže. Preklopite rubove listova i zamotajte ih, koristeći se tučenim jajetom kako biste zalijepili rubove. Nauljite perforiranu posudu za parnu pećnicu (dolazi s pećnicom) i u nju stavite proljetne roladice. 

5 Pecite s parom na 2. polici s parnom postavkom 3 na 99 °C kroz 20 minuta.

Posluživanje
Stavite po tri proljetne rolice na prethodno zagrijane tanjure i poslužite s dekoracijom od tajlandskog bosiljka i prženih sezamovih sjemenki, sa sojinim umakom i slatkim čilijem sa strane