Mousse od limete s coulisom od maline

Mousse od limete s coulisom od maline

Reski coulis reže kroz slatkoću moussea od limete, tvoreći savršeno uravnotežen desert, koji također dobro izgleda. 

Sastojci

Mousse od limete 1 mahuna vanilije, 800 ml mlijeka, 1 limeta, 2 jaja, 6 žumanjka, 150 g šećera  

Coulis od maline 400 g smrznutih malina, 100 g šećera u prahu, 1 jušna žlica soka od limete

Uputa


Za 8 osoba

1 Maslacom zamastite 8 kalupa za soufflé i ohladite ih. 

2 Razdvojite mahunu vanilije po duljini i sastružite sjemenke. U mlijeku zakuhajte mahunu i sjemenke. Pustite da se kuha na niskoj temperaturi 10 minuta, zatim izvadite mahunu.  

3  Naribajte koricu i iscijedite limetu. nbsp;

4 U međuvremenu, u zdjeli napravite kremu od jaja, žumanjka, šećera, korice i soka limete, zatim umiješajte još toplo mlijeko u mješavinu. Rasporedite po kalupima za soufflé. 

5 Kuhajte mousse na 2. polici s parnom postavkom 3 na 100 °C kroz 50 minuta, zatim ohladite 2-3 sata.

6 Za coulis, pustite maline da se lagano odmrznu, zatim ih pomiješajte sa šećerom u prahu i sokom od limete. Protresite u situ.

PosluživanjeOdvojite rub moussea od kalupa pomoću malog noža i okrenite ih na zasebne tanjure. Lijepo prekrijte coulisom i ukrasite svježim malinama i komadima limuna. 

  • Čokoladna rolada

    Bogat desert prikladan za najprofinjenije večere.

  • Kruške u crnom vinu

    Dodajte i začine koji jelu daju predivnu toplinu i dubinu.