Jesu li proteini iz biljki počeli prevladavati? Ako pogledate društvene mreže i pretraživanja, svakako. Sve više ljudi traži zdrave zamjene za meso a da ne moraju žrtvovati okus ili teksturu.

Današnji proizvođači vegetarijanskih jela ne žele samo stvoriti alternatvu za meso, žele izvući najbolje iz proterina i ponuditi kvalitetnu zamjenu. Ako tražite prirodniji pristup, postoje novi i zanimljivi načini vađenja proteina iz biljki. Uzmimo nangku kao primjer: pripada porodici smokava i savršena je zamjena za omiljenu trganu svinjetinu.

PEĆNICA STEAMPRO

Svaki bi obrok trebao biti posebno iskustvo. Imajući to na umu stvorili smo pećnicu SteamPro. Ima tri osnovna načina kuhanja - toplinu, paru i kombinaciju oboje. U kombiniranom načinu automatski će izračunati baš onu pravu kombinaciju vrućine i pare. Ovaj program omogućava da hrana redovite bude zlatna i hrskava izvana te sočna i slasna iznutra. 

Možda pečete ili roštiljate meso, pečete kruh, radite delikatne deserte ili koristite značajku SousVide koju pružamo profesionalnim restoranima diljem svijeta - možete biti sigurni da će vaše kuhanje biti na novoj razini.

Pročitajte više o pećnici SteamPro

BAO PECIVA

Sastojci

1½ čajne žličice šećera
1 čajna žličica kvasca
50 ml mlijeka
1 žlica ulja uljane repice
1 žlica octa
200 ml vode
525g brašna
1 žlica sode bikarbone
2 žlice ulja uljane repice za premazivanje

Upute

- Pomiješajte kvasac sa šećerom, mlijekom, uljem i octom. Dodajte vodu i brašno, miješajte u blenderu oko 7 minuta.
- Neka se diže oko 2 sata.
- Izvadite tijesto i mijesite ga na pobrašnjenoj površini.
- Stavite ga na tanjur i pospite sodu bikarbonu.
- Opet mijesite.
- Oblikujte tijesto u glatku rolicu i podijelite ga na 18 jednakih dijelova. Oblikujte svaki dio u kuglicu.
- Oprezno razvaljajte svaku kuglicu da bude debela oko 5 mm. Premažite svaku s malo ulja.
- Izrežite list papira za pečenje na 18 jednakih dijelova. Uzmite svaku kuglicu tijesta i preklopite je preko izrezanog papira tako da dobije polupreklopljeni oblik preko papira kao taco.
- Stavite ih na pliticu prekrivenu papirom za pečenje i prekrijte papirnatim ručnikom. Neka se diže oko sat vremena.
- Stavite u pećnicu SteamPro na visoku razinu pare oko 8 minuta.

KUHANA NA PARI I GLAZIRANA (DVA PUTA KUHANA) NANGKA

Sastojci

Nangka
Mladi luk
Mrkve

Glazura
1 žlica sitno naribanog češnjaka
1 žlica sitno naribanog đumbira
1 žlica ulja uljane repice
2 žlice sezamovog ulja
2 žlice gochujanga (korejska čili pasta)
2 žlice smeđeg muscovado šećera
2 žlice soja umaka
2 žlice octa

Upute

- Postavite pećnicu SteamPro na visoku razinu pare na 90°C.
- Stavite komade nangke bez srčike na pliticu za pećnicu i kuhajte na pari oko 10 minuta.
- Dodajte 1 žlicu ulja uljane repice u lonac za pirjanje na niskoj temperaturi.
- Nježno pržite češnjak i đumbir u loncu za pirjanje.
- Dodajte preostale sastojke za glazuru, neka vrije 5 minuta.
- Postavite pećnicu SteamPro na 210°C na program True Fan Cooking.
- Premažite komade nangke kuhane na pari glazurom i pecite ih u pećnici oko 15 minuta.
- Ispunite bao glaziranom nangkom, narezanim proljetnim lukom i nasjeckanom mrkvom.

Zamislite sjajnu ploču čistog stakla boje ebanovine koja se besprijekorno uklapa u vašu radnu ploču. Područja za kuhanje i kontrole na dodir nevidljivi su sve dok ih vršci vaših prstiju ne ožive. AEG MaxiSense Pure ploča kombinira elegantan dizajn i osjetljive funkcije, transformira vašu kuhinju i pretvara kuhanje u pravo zadovoljstvo. 

Posjetite MaxiSense Pure ploču