Što ima u 2018.? Kvinoja, amarant i sirak. Ovakve će žitarice pucati na zagrijanim tavama. Ekspandirana zrna proizvode se već stoljećima uporabom najjednostavnijih metoda, poput pucanja kokica.

Moderna ekspandirana zrna često se stvaraju uporabom visoke temperature, tlaka ili isprešavanja. Ova zrna koja se koriste kao sjajna namirnica za posipanje salate mogu se posuti i na sva jela s jogurtom i na pečeno povrće. S obzirom na to da pucanje zahtijeva visoku temperaturu, vodite računa o tome da imate upravljanje temperaturom najviše klase za najbolje rezultate. Indukcija s AEG tehnologijom omogućava vam da imate preciznu temperaturu za najpreciznije rezultate.

MAXISENSE PURE PLOČA

Zamislite sjajnu ploču čistog stakla boje ebanovine koja se besprijekorno uklapa u vašu radnu plohu. Područja za kuhanje i kontrole na dodir nevidljivi su sve dok ih vršci vaših prstiju ne ožive. AEG MaxiSense Pure ploča kombinira elegantan dizajn i osjetljive funkcije, transformira vašu kuhinju i pretvara kuhanje u pravo zadovoljstvo.

Direct Touch kontrole na ovoj ploči pomažu vam da dobijete ukusne rezultate svaki put kada kuhate. Klizne kontrole omogućavaju vam da povećate, smanjite temperaturu ili ugasite uređaj s takvom točnošću da ćete dobiti odgovor koji želite u pravom trenutku. Kakvo god izvanredno jelo kuhali, indukcija vam pomaže da bude baš kakvo želite. 

Pročitajte više o MaxiSense Pure

PRŽENE SJEMENKE ARAMANTA I CRNE RIŽE

Sastojci

2 žlice sjemenki aramanta
2 žlice crne riže

Upute

- Zagrijte tavu dok ne postane vruća na MaxiSense Pure ploči. Zatim smanjite temperaturu na srednju.
- Pospite jednu žlicu sjemenki amaranta ili crne riže.
- Neka sjemenke ili riža pucaju do punog potencijala, stavite ih u zdjelu i dodajte još sjemenki ili rižu na ploču te ponovite postupak.
- Mješavinu pospite na omiljene juhe, salate ili pahuljice za doručak.