Vrata perilice rublja ne mogu se otvoriti

Zadnje ažurirano 13.3.2023. 9:24

Problem

  • Vrata perilice rublja ne mogu se otvoriti  

Odnosi se na:

  • Perilicu rublja s prednjim punjenjem (ugradbena i samostojeća)  

Rješenje:

1. Prekratko vrijeme od završetka programa  

Vrata se mogu otvoriti oko 5 minuta nakon završetka ciklusa pranja (kada se bimetal u bravi na vratima ohladi). To je normalno.  

2. Provjerite ima li u perilici vode.  

Ako je u perilici voda, vrata se ne mogu otvoriti. Ako želite otvoriti vrata, možete to učiniti nakon ispumpavanja vode ili, ako je potrebno, hitnim postupkom odvodnje iz perilice. Slijedite upute u nastavku:  

  • otvorite filtar za skupljanje vlakana i pustite da se voda isprazni s prednje strane u ladicu ili niz podni odvod (na nekim perilicama to se čini otvaranjem lijevka na filtru za skupljanje vlakana i pažljivim otpuštanjem filtra, a na perilicama bez filtra za skupljanje vlakana otpustite odvodno crijevo na stražnjoj strani perilice te ga stavite uz pod tako da voda može proteći kroz odvodno crijevo)
  • provjerite jesu li odvodi u dobrom stanju 
  • očistite filtar za skupljanje vlakana 
  • ponovno pokrenite pranje da biste vidjeli je li problem riješen. 
  • Za više informacija pogledajte korisnički priručnik isporučen uz vaš uređaj.


3. Otvaranje vrata u hitnim slučajevima  

Na pojedinim perilicama vrata se mogu otvoriti u hitnim slučajevima povlačenjem mehanizma za hitno otpuštanje   prema dolje, primjerice pomoću odvijača ili sličnog predmeta. Ako perilica ima mehanizam za hitno otpuštanje, nalazi se pored filtra za skupljanje vlakana. Pogledajte cijeli opis u korisničkom priručniku.  

emergency_door_opening.PNG

Napomena: uvjerite se da razina vode u bubnju nije previsoka. Po potrebi nastavite s hitnim postupkom odvodnje.    

Upozorenje: opasnost od opeklina! Pazite da temperatura vode nije previsoka i da rublje nije vruće. Ako je potrebno, pričekajte da se sve ohladi 

Upozorenje: opasnost od ozljede! Pobrinite se da se bubanj ne okreće. Ako je potrebno, pričekajte da se bubanj prestane okretati.  

4. Ponovno postavite perilicu  

Isključite perilicu pa je ponovno uključite nakon 20-30 sekundi. Potom provjerite radi li perilica normalno.     

5. Obratite se ovlaštenom servisnom centru  

Ako se vrata ne mogu otvoriti bez vode u perilici i gore navedeni savjeti ne riješe problem, preporučujemo da zatražite posjet servisnog tehničara pozivom na broj tel.  +385 1 6323338     

Upozorenje: ne preporučujemo upotrebu proizvoda dok se problem u potpunosti ne riješi. Iskopčajte proizvod iz struje i nemojte ga ponovno ukopčati dok ne budete sigurni da je problem riješen.

Zatražite popravak
Zatražite popravak

Povjerite svoj uređaj našim iskusnim ovlaštenim tehničarima i osigurajte najbolju profesionalnu uslugu za svoj Electrolux i AEG proizvod. Ugovorite uslugu „Fiksna cijena popravka“ kojom vam za uređaje van garancijskog perioda osiguravamo jedinstven plan pomoći: ekskluzivnu tehničku intervenciju po fiksnoj cijeni popravka.

Rezervni dijelovi & dodatni pribor
Rezervni dijelovi & dodatni pribor

Pronađite originalne rezervne dijelove za Vaš uređaj putem našeg Contact centra i mi ćemo vam ih dostaviti direktno na Vašu kućnu adresu.