Kako oprati vunu

Zadnje ažurirano 24.9.2021. 10:49

Dizajnirana da traje godinama, vuna je sjajno ulaganje ako se pravilno brinete o njoj. Bilo da se radi o luksuznom kaputu ili svakodnevnom džemperu, ovaj savjet pomoći će vam da traje.


1. Pranje vune u vašoj perilici

Ako vaš stroj za pranje rublja nema ciklus vune, preporučujemo da hladni ciklus pranja koristite za vunu koja je samo ručno pranje. I uvijek perite vunu okrenutu iznutra van.


2. Odaberite deterdžent za vunu mudro

Izbjegavajte uporabu jakih deterdženata, „Bio“ deterdženata koji sadrže enzime ili bilo kakvih deterdženata koji sadrže izbjeljivače. Treba koristiti specifično sredstvo za pranje vune.


3. Kako pravilno skladištiti vunenu odjeću

Pulovere čuvajte ravne i presavijene kako biste ih zaštitili od istezanja. Ako morate objesiti, koristite posebno dizajnirane vješalice za pletiva kako biste im pružili maksimalnu podršku.


Sušite vunu u sušilici

Sada možete osušiti svoju vunu u sušilici i održati je u čudesnom stanju. Sušilice AbsoluteCare nude jedinstveni ciklus vune. Posebna brzina bubnja drži vašu vunu ravno položenu u bubnju. Ovo daje rezultate jednako dobro kao i sušenje na ravnoj površini. Dakle, zajamčeno vam je da nema skupljanja i zaštite od uvijanja i zapetljanja.