Pitanje:
- Koji je kuhinjski pribor prikladan za zone kuhanja s indukcijskim grijanjem?
Vrijedi za:
- integriranu indukcijsku ploču
- samostojeće kuhalo s indukcijskom pločom za kuhanje
Rješenje:
1. Posuđe je prikladno za indukcijsku ploču za kuhanje ako:
- malo vode vrlo brzo zakuha na polju postavljenom na najveći stupanj kuhanja.
- dno posude privlači magnet.
Važno: dno posude mora biti što deblje i ravnije.
2. Materijal posude:
- Odgovarajući: lijevano željezo, čelik, emajlirani čelik, plemeniti čelik, višeslojno dno (s odgovarajućom oznakom proizvođača).
- Neodgovarajući: aluminij, bakar, mjed, staklo, keramika, porculan.
3. Dimenzije posude:
- Indukcijske zone kuhanja prilagođavaju se veličini dna posude.
- Međutim, mora biti minimalnog promjera u odnosu na veličinu zone kuhanja.
- Pogledajte potpuni opis koji se navodi u korisničkom priručniku jer minimalni i maksimalni promjeri ovise o modelu aparata.