INDUKCIJA BEZ ZONA. ODAKLE POČETI?

Zadnje ažurirano 14.4.2022. 13:25

Prvo korištenje AEG TotalFlex indukcijske ploče bez zona jednostavno je i intuitivno kao i sama ploča za kuhanje. U nastavku su navedene neke ključne značajke i funkcije. Također možete pronaći savjete za čišćenje i načine za postizanje veće održivosti i energetske učinkovitosti u kuhinji.

TOTALFLEX

Budući da reagira na dodir, TotalFlex omogućuje neograničenu fleksibilnost, potpunu kontrolu i glatku pripremu jela na indukcijskoj ploči bez zona. Nakon što uključite ploču za kuhanje, posudu možete postaviti bilo gdje na ploču, a ona će otkriti pokret i prilagoditi postavke za najbolju indukcijsku snagu. Bez obzira na veličinu, radi li se o velikoj posudi za paellu ili izduženoj posudi za ribu, na ploči za kuhanje dovoljno je mjesta za neometanu pripremu namirnica.


ACTIVETOUCH

Najbolje indukcijske ploče za kuhanje intuitivne su. Jednostavno uključite ploču i odložite posudu bilo gdje, a zone za kuhanje koje su u upotrebi automatski će zasvijetliti. Nakon što obavite odabir, razine temperature i jačine zasvijetlit će crvenom bojom, a ostale oznake svijetli će bijelom bojom. LED s pozadinskom rasvjetom označava položaj posude, što vam omogućuje kontrolu i fleksibilnost pri kuhanju.


FUNKCIJA BRIDGE

Funkcija Bridge omogućava vam spajanje dviju zona za kuhanje u jednu veliku zonu. Savršeno je za plancha grill roštilj ili posude za pečenje. Kad stavite metalnu posudu ili lonac na staklenu indukcijsku ploču, ploča će utvrditi korištenje dviju zona za kuhanje. Automatski će se prikazati ikona za funkciju Bridge. Dodirnite ju da biste spojili zone za kuhanje i omogućili korištenje jedne tipke za upravljanje jačinom i vremenom.

Ako se iz nekog razloga ne pojavi ikona funkcije Bridge, potrebno je ručno odabrati način pripreme obroka koji uključuje središnju, vertikalnu, horizontalnu i standardnu zonu za kuhanje. Indikatori zone kuhanja automatski će se promijeniti i pokazati moguće kombinacije, bez obzira na veličinu posude.

Bez obzira na konfiguraciju ili jačinu, važno je da se sve posude u potpunosti nalaze na površini i ne pokrivaju korisničko sučelje dok su vruće.

SAVJETI ZA ODRŽIVOST

Nekoliko je koraka koje možete poduzeti da bi vaša indukcijska ploča za kuhanje bez zona bila učinkovitija. Pametan i učinkovit Eco Timer omogućuje vam odabir željene duljine pripreme namirnica, a ploča za kuhanje isključit će se ranije i iskoristiti preostalu toplinu za završetak obroka. Ova je funkcija izvrstan način za uštedu energije i dodatnu učinkovitost.

Još je jedan važan, ali jednostavan savjet za bolju održivost upotreba poklopca prilikom kuhanja ili pečenja. Tako se namirnice brže zagrijavaju i bolje iskorištavaju preostalu toplinu.

RODITELJSKA ZAŠTITA

Jedna od značajki indukcijske ploče za kuhanje koja omogućuje veću sigurnost u kuhinji u usporedbi s plinskim štednjakom je roditeljska zaštita. Roditeljska zaštita omogućuje vam upravljanje toplinom koja dolazi od keramičke površine i sprječava nedopušteno rukovanje pločom za kuhanje.

SAVJETI ZA ČIŠĆENJE

Čišćenje indukcijske ploče za kuhanje jednostavno je, a omogućuje da ploča radi najbolje što može. Za početak, površinu čistite nakon svake upotrebe i provjerite je li dno posude čisto. U slučaju svakodnevnih nezgoda na površini ploče za kuhanje, mrlje jednostavno pokrijte mokrom krpom da bi osušena hrana ili tekućina omekšale i zatim očistite sredstvom za čišćenje staklokeramičkih ploča. Izbjegavajte abrazivne kemikalije ili sredstva s visokom razinom kiselosti koje mogu oštetiti crnu površinu. Možete upotrijebiti i strugač za čišćenje ploče za kuhanje. Provjerite je li strugač oštar i čist.

S površine je potrebno odmah očistiti: otopljenu plastiku, prozirnu foliju, šećer ili hranu koja sadržava šećer.

Očistite kad se ploča za kuhanje ohladi: tragove kamenca, vode ili masne mrlje očistite vlažnom krpom i neabrazivnim sredstvom za čišćenje staklokeramičkih površina. Metalna promjena boje može se s crne površine ukloniti mješavinom vode i octa te mekom krpom.

POWERBOOST

Oznaka „P“ na ploči za kuhanje označava da je uređaj opremljen značajkom PowerBoost. Puno brže zagrijava od plina, omogućuje vam potpunu kontrolu nad indukcijskom pločom za kuhanje i u trenu povećava toplinu da bi voda zaključala u trenu. Savršena je za, primjerice, kuhanje krumpira i druge brzinske postupke, kao što je prženje mesa. Zbog velike brzine i snage, potreban je oprez prilikom zagrijavanja ulja, a posudu nikad ne smijete ostaviti bez nadzora.


Zatražite popravak
Zatražite popravak

Povjerite svoj uređaj našim iskusnim ovlaštenim tehničarima i osigurajte najbolju profesionalnu uslugu za svoj Electrolux i AEG proizvod. Ugovorite uslugu „Fiksna cijena popravka“ kojom vam za uređaje van garancijskog perioda osiguravamo jedinstven plan pomoći: ekskluzivnu tehničku intervenciju po fiksnoj cijeni popravka.