Korištenje roštilj funkcije u pećnici

Zadnje ažurirano 15.11.2021. 14:25

Jedna od nedovoljno korištenih značajki pećnice je program roštilja (grill). Jeste li znali da se ova funkcija može koristiti kao roštilj u hitnim slučajevima?Tko ne voli dobar roštilj?

Postoji ono nešto kod kuhanja hrane na plamenu. Taj pogled ... zvuk ... miris ...


Ali ponekad priroda ima druge ideje

Zima, kiša, tuča ili samo hladnoća koja dopire do kostiju. Ne možete uvijek roštiljati vani.


Ne brinite

Pomoću postavke roštilja na vašoj pećnici možete roštiljati i unutar svojim zidova - tijekom cijele godine.


Kako koristiti funkciju roštilja u vašoj pećnici

Jeste li ikada koristili postavku roštilja na vašoj pećnici? Zamislite to kao naopačke okrenuti roštilj. Umjesto da toplina dolazi odozdo dolazi s vrha. Iako nećete dobiti okus dima - možete dobiti izvrsnu boju roštiljanja. Recepti s roštilja za brzo kuhanje izvrsno djeluju u pećnici. Većina pećnica isključi roštilj nakon postizanja ciljane temperature - da biste održali svoj "roštilj", ostavite vrata pećnice malo otvorenima. Obavezno često provjeravajte hranu kako ne bi izgorjela.


Kako roštiljati na ploči za kuhanje

Pretvorite ploču za kuhanje u improvizirani roštilj. Upotrijebite tavu od lijevanog željeza jer dobro zadržava toplinu, ostat će vruća i dat će vam one neuhvatljive tragove roštilja. Stavite tavu na ploču za kuhanje i zagrijavajte je do vrlo vruće, a zatim smanjite temperaturu na srednju i zadržite je tamo tijekom cijelog postupka pripreme. Ako se iz tave počne pušiti, previše je vruća. Za najbolje rezultate, neka hrana bude suha i lagano je premažite maslinovim uljem prije nego što je stavite u tavu. I zapamtite, ne okrećite hranu prerano - ostavite je neometanu barem 3-4 minute da bi imala vremena za dobiti tragove roštilja.