Kako se koristiti značajkom Pomoć pri kuhanju na AEG pećnici

Zadnje ažurirano 9.11.2023. 15:25

Uspješno pripremite ukusna jela svaki put. Funkcija Pomoć pri kuhanju (AssistedCooking) omogućuje vam da pronađete najbolje postavke pećnice za jelo koje želite pripremiti. Također doznajte koja je najbolja funkcija za postizanje željenih rezultata. Otkrijte izvanredne mogućnosti svoje nove pećnice uz značajku Pomoć pri kuhanju. Funkcija je dostupna na odabranim AEG modelima.


Što je Pomoć pri kuhanju i zašto biste je trebali koristiti?

Pomoć pri kuhanju korisna je značajka koja vam pomaže pronaći pravu funkciju i postavke pećnice ovisno o tome što pripremate. Ako već znate koje jelo želite pripremiti i želite doznati koje postavke odabrati za željeni rezultat, iskoristite Pomoć pri kuhanju. Samo unesite funkciju i odgovorite na pitanja o tome što pripremate i kakve rezultate želite postići (npr. slabo, srednje ili dobro pečeno), a Pomoć pri kuhanju predložit će vam koje postavke pećnice odabrati. Predložene postavke možete i prilagoditi, a ako se služite aplikacijom, možete ih izravno poslati pećnici.

Funkciji Pomoć pri kuhanju možete pristupiti iz AEG aplikacije ili preko upravljačkog sučelja pećnice. 

Ako pećnica ima LED zaslon EXPlore, ovdje se nalazi članak u kojem su podrobnije objašnjeni brojevi programa značajke Pomoć pri kuhanju.


Kako se koristiti značajkom Pomoć pri kuhanju

1. Odaberite POMOĆ PRI KUHANJU u IZBORNIKU pećnice ili AEG aplikaciji.

2. Odaberite postavke jela i pripreme u detaljnom vodiču.

3. Pomoć pri kuhanju predlaže trajanje, funkciju i temperaturu. Postavke možete prilagoditi ako želite.

4. Ako upotrebljavate aplikaciju: pošaljite postavke pećnici.

5. Pritisnite START za početak.


Savjeti

  • Pećnica će signalizirati kad preostalo vrijeme pečenja iznosi 10 %. Možete produljiti vrijeme pečenja ili promijeniti funkciju ovisno o željama.
  • Sonda za hranu (Food Sensor) predložena je u više scenarija funkcije Pomoć pri kuhanju. Iskoristite je za veću preciznost i kontrolu.
  • Imajte na umu: Pomoć pri kuhanju nije program za pečenje ili kuhanje, nego služi kao vodič, stoga ga nećete pronaći na popisu funkcija pećnice za kuhanje i pečenje. Na većini modela pećnice Pomoć pri kuhanju nalazi se u IZBORNIKU.


Za više informacija o modelu svoje pećnice provjerite korisnički priručnik. Svoj korisnički priručnik možete pronaći ovdje.

Sad kad ste saznali više o funkciji Pomoć pri kuhanju, pravo je vrijeme da saznate više o upotrebi aplikacije s pametnom pećnicom.