Kako se koristiti postavkom „Podgrijavanje parom” na AEG parnoj pećnici

Zadnje ažurirano 13.6.2024. 15:10

Para će vaše ostatke zagrijati bez isušivanja zbog čega će vaš jučerašnji obrok biti jednako ukusan kao i kad ste ga tek pripremili. Jednostavno se okrenite zdravijem i odgovornijem životu uz AEG parnu pećnicu i više nećete bacati hranu. Naše parne pećnice opremljene su postavkom Podgrijavanje parom, programom koji je posebno smišljen za tu svrhu.


Što je „Podgrijavanje parom” i zašto biste je trebali koristiti?

Podgrijavanje parom je funkcija pripreme na pari optimizirana za podgrijavanje ostataka. Para sprečava isušivanje površine namirnica, dok se toplina polako i ravnomjerno raspoređuje kako bi vaše jelo izgledalo i mirisalo kao da je tek pripremljeno i zadržalo onaj pravi okus.

Podgrijavanje parom može se upotrijebiti za podgrijavanje jela izravno na tanjuru. Možete također podgrijavati više od jednog tanjura u isto vrijeme na različitim razinama.


Kako zagrijati ostatke postavkom „Podgrijavanje parom”?

1. Na pećnici odaberite POSTAVKE > POSEBNE FUNKCIJE > PODGRIJAVANJE PAROM.

2. Stavite hranu u pećnicu.

3. Trajanje odredite na temelju jela koje pripremate. Različitim namirnicama potrebno je različito vrijeme da se potpuno zagriju i budu spremne za jelo. Na primjer, peradi i mesu trebat će više vremena nego povrću.


Savjeti

Prilagodite vrijeme podgrijavanja s obzirom na jelo koje pripremate kako biste uvijek na siguran način uživali u ostatcima koji zadržavaju svoj okus.

Možete podgrijati cijelo jelo na pari, no za najbolje rezultate podijelite ga na manje porcije. Na primjer, umjesto da u pećnicu stavite cijelo pile, bolje je narezati ga na manje komade.

Para je posebno dobra za podgrijavanja jela kao što su quiche i lazanje. Zbog dodatne vlage hrana neće postati suha ili gumasta što je često slučaj tijekom drugih načina podgrijavanja.


Za više informacija o modelu svoje pećnice provjerite korisnički priručnik. Svoj korisnički priručnik možete pronaći ovdje.

Sad kad ste naučili sve o podgrijavanju ostataka parom, pravo je vrijeme da naučite više o kuhanju na pari.