OSTVARITE PUN POTENCIJAL SVOJEG AEG APARATA ZA KAVU

Zadnje ažurirano 14.4.2022. 13:19

Inovativan AEG aparat za kavu ključna je komponenta za uživanje u ritualu ispijanja jutarnje kave ili kao pomoć u dobivanju popodnevne dodatne doze energije. Ovdje je praktični vodič za maksimalno uživanje u AEG aparatu za kavu.


BUDITE SIGURNI DA ĆE SE VAŠ APARAT ZA KAVU UVIJEK UKLJUČITI

Poduzmite ove jednostavne korake kako biste bili sigurni da će se vaš aparat probuditi kada vam je potrebna šalica buđenja. Prvo provjerite je li uključen glavni prekidač, zatim provjerite je li IEC kabel sigurno uključen i na kraju provjerite je li aparat uključen u utičnicu.

Pogledajte kako to napraviti u ovim videima:

Ako imate aparat za kavu s gumbom na okretanje:Ako imate aparat za kavu sa zaslonom na dodir:INSTALIRANJE FILTERA ZA OMEKŠAVANJE VODE

Kako bi bili sigurni da filter za omekšavanje vode radi ispravno u vašem aparatu za kavu, okrenite gumb kako biste odabrali „menu”, zatim u osnovnim postavkama („basic settings”) odaberite „water” (voda) i potvrdite da je novi filter za omekšavanje vode instaliran. Zatim uklonite filter iz pakiranja i pustite vodu iz slavine da teče kroz rupu u filteru dok voda ne počne istjecati iz otvora. Umetnite filter u spremnik za vodu i potpuno ga uronite na oko deset sekundi, pomičući ga i lagano stiskajući da pustite balone zraka van.

Primjenjivo samo za aparate za kavu s gumbom na okretanje.


BUDITE SIGURNI DA JE VAŠA KAVA UVIJEK DOVOLJNO TOPLA

Ovdje je navedeno nekoliko stvari koje možete napraviti kako biste bili sigurni da je vaša kava uvijek onoliko topla koliko vi to želite. Pokušajte istražiti što vam najviše odgovara. Jedna je opcija da zagrijete stroj koristeći funkciju ispiranja. Također, možete koristiti toplu vodu da zagrijete šalice i onda postaviti temperaturu kave u izborniku.

Pogledajte kako to napraviti u ovim videima:

Ako imate aparat za kavu s gumbom na okretanje:Ako imate aparat za kavu sa zaslonom na dodir:NEKA VAŠA KAVA UVIJEK BUDE JAKA I KREMASTA

Kako biste dobili onakvu kavu kakvu želite, pokušajte okrenuti kazaljku za prilagođavanje mljevenja suprotno od smjera kazaljke na satu jednu po jednu razinu. Pazite da okrećete kazaljku samo kada je mlinac uključen.


BUDITE SIGURNI DA MLIJEKO UVIJEK PRAVILNO TEČE IZ POSUDE ZA MLIJEKO

Slijedite ove upute korak po korak i pomoći ćemo vam da napravite kavu s mlijekom iz svojih snova. Uklonite posudu za mlijeko, očistite priključnu mlaznicu za toplu vodu/paru i izvadite posudu za mlijeko. Pazite kada čistite termalno kućište da koristite samo vlažnu krpu.

Zatim uklonite mlaznicu za mlijeko i ulaznu cijev, okrenite kazaljku za namještanje pjene u smjeru kazaljke na satu na poziciju „INSERT” i skinite je. Očistite svaku komponentu za izradu pjene od mlijeka i pazite da ispod kazaljke ne ostane mlijeko. Ako je potrebno, očistite udubine čačkalicom.

Ponovo spojite kazaljku, postavljajući je tako da je u ravnini s riječi „INSERT”. Ponovo spojite cjevčicu i ulaznu cijev za mlijeko. Stavite posudu za mlijeko u termalno kućište. Na kraju, vratite poklopac na posudu za mlijeko.


IZLAZI LI KAVA PRESPORO ILI KAP PO KAP…

Okrenite kazaljku za podešavanje mljevenja jednu razinu u smjeru kazaljke na satu prema broju „7” dok mlinac za kavu radi. Nastavite pomicati kazaljku jedno po jedno mjesto dok ne postignete zadovoljavajući tok. No, zapamtite, učinak je vidljiv tek nakon što napravite dvije kave.

Pogledajte o čemu je riječ u ovim videima:

Ako imate aparat za kavu s gumbom na okretanje:Ako imate aparat za kavu sa zaslonom na dodir:BUDITE SIGURNI DA VAŠA KAVA ISTJEČE IZ OBJE CJEVČICE

Nema boljeg od trikova s uobičajenim kućanskim aparatima. Poput onoga s čišćenjem cjevčica za kavu uz pomoć čačkalice koja će vam pomoći da kava nastavi teći iz obje cjevčice.


JEDNOSTAVNO UKLONITE INFUZOR

Kako biste bili sigurni da se vaš aparat za kavu ne ponaša jednako tvrdoglavo kao moja mačka, slijedite ove korake kako biste uvijek uklonili infuzor bez problema. Isključite aparat stiskanjem gumba za uključivanje/isključivanje/stand-by, zatim pričekajte da se aparat isključi i zatim lagano pomaknite podložak za kapanje unatrag te uklonite infuzor.


NAKON UKLANJANJA KAMENCA, UREĐAJ TRAŽI TREĆE ISPIRANJE

Ako vaš aparat za kavu zahtijeva treće ispiranje nakon uklanjanja kamenca, jednostavno uklonite spremnik za vodu, napunite ga do vrha i zatim ispraznite tekućinu iz podloška za kapanje kako se ne bi prelijevala.


BUDITE SIGURNI DA VODA I PARA IZLAZE IZ CJEVČICE ZA VODU

Zaustavite dotok tople vode pritiskanjem „STOP”. Operite sve dijelove cjevčice detaljno spužvom i toplom vodom.


PONEKAD MLIJEKO SADRŽI VELIKE MJEHURIĆE I ŠTRCA IZVAN MLAZNICE ZA MLIJEKO ILI IMA PREMALO PJENE

Može biti da mlijeko nije dovoljno hladno ili nema dovoljno masnoće. Pazite da koristite mlijeko s visokim udjelom masnoće na temperaturi hladnjaka (oko 5 °C). Ako rezultat nije onakav kakav želite, pokušajte promijeniti marku mlijeka.

Pogledajte ovdje:

Ako imate aparat za kavu s gumbom na okretanje:Ako imate aparat za kavu sa zaslonom na dodir:
TO JE TO! SLIJEDITE OVAJ VODIČ I NA TAJ ĆETE NAČIN UVIJEK UŽIVATI U SAVRŠENOJ ŠALICI SVOJE OMILJENE KAVE. UŽIVAJTE!