Kako duže čuvati povrće svježim

Zadnje ažurirano 24.9.2021. 10:51

Sezonsko voće i povrće ukusno je, ali očuvati ih svježim može biti izazov.Kako sačuvati šparoge svježim

Izbjegavajte da se šparoge osuše. Držite gumenu vrpcu na snopu i kratite je oko 2.5 cm od krajeva. Stavite šparoge uspravno u čašu koja sadrži centimetar ili dva vode i lagano pokrijte plastičnom vrećicom. Ostat će hrskav do 7 dana.


Kako sačuvati avokado svježim

Avokado se jako dobro drži u hladnjaku jer se hlađenjem zaustavlja proces zrenja. Pustite da avokado dozrijeva izvan hladnjaka, a zatim upotrijebite hladnjak za očuvanje zrelosti. U žurbi ste? Stavite avokado u papirnatu vrećicu kako biste ubrzali dozrijevanje.


Kako sačuvati brokulu svježom

Brokula je usjev za hladno vrijeme i treba joj visoka vlažnost zraka, pa je najbolje čuvati u ladici za povrće vašeg hladnjaka s visokom vlagom. Ne čuvajte s voćem jer se brokula pokvari od etilen plina koje voće proizvodi.


Kako održavati salatu svježom

Salatu je najbolje čuvati u ladici za povrće vašeg hladnjaka s visoko postavljenom vlagom - to vrijedi za sve lisnato povrće. Ako nemate kontrolu vlažnosti - operite salatu, zamotajte je u papirnate ručnike i zatvorite u posudu.


Kako koristiti kontrolu vlage

Zbunjeni ste zbog kontrole vlažnosti u ladici s povrćem? Postoji jednostavno pravilo. Stvari koje trule zahtijevaju podešavanje niske vlage, dok stvari koje venu zahtijevaju visoku vlažnost. Voće držite odvojeno jer ono često pokvari povrće stvarajući plin etilen.