Gazpacho s tigrastim kozicama na pari

Gazpacho s tigrastim kozicama na pari

Ova hladna španjolska juha je savršeno jelo.

Sastojci

2 crvene paprike, 1 krastavac, 1 luk, 2 režnja češnjaka, 600 ml povrtnog temeljca, 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 30 ml crvenog vinskog octa, 400 g oguljene rajčice, 2 male kriške bijelog kruha, sol, papar i bosiljak po želji, 12 tigrastih kozica

Upute


Za 4 osobe

1 Ogulite paprike gulilicom za povrće, prepolovite ih i uklonite sjemenke. Na sitno narežite jednu papriku, a drugu narežite na veće komade. Ogulite i prepolovite krastavac. Uklonite sjemenke (ali ih sačuvajte) i na sitno narežite jednu polovicu; drugu narežite na veće komade. 

2 Sve veće narezane komade povrća stavite u zdjelu zajedno sa sjemenkama krastavca. Dodajte oguljeni i narezani luk i češnjak zajedno s povrtnim temeljcem, maslinovim uljem, octom, oguljenim rajčicama i kriškama kruha. Posolite i popaprite te ostavite u hladnjaku barem 2 sata. 

3  Skinite lišće bosiljka s peteljki i dodajte u sitno narezan krastavac i papriku. Stavite u hladnjak. 

4 Skinite ljušturu i očistite kozice. Posolite i popaprite te stavite na pleh za pečenje. Pecite s parom na 3.polici s parnom postavkom 2 na 95 °C 15 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi. Napravite pire od većih komada povrća u mikseru te po želji posolite i popaprite.  

PosluživanjePoslužite u ohlađenim zdjelicama za juhu s tri kozice po zdjelici. Po vrhu posipajte sitno narezano povrće i bosiljak. 

  • Moules Marinières

    Ako tražite jelo koje odlično izgleda, a brzo i jednostavno se priprema, nema boljeg od ovog francuskog klasika.

  • Proljetne rolice na pari

    Svi vole ove zdrave rolice, a to ih čini idealnom hranom za posebne goste.

  • Juha od luka iz vrećice

    Nova verzija bezvremenskog klasika za juhu koja ima toplinu i dubinu okusa kao nijedna druga.