Uz nekoliko jednostavnih koraka možete imati svoju staklenku umamija, jednostavno sušenjem vrganja ili šitake gljiva. Osušite gljive tako da ih stavite na precizne niske temperature u AEG pećnicu tijekom noći, zatim sameljite gljive u prah te pospite na raznorazna jela.

Ovo je hit u Japanu, a 2018. bit će hit svugdje drugdje. Ukusan i jednostavan, to je jedan od pet osnovnih okusa ljudskog jezika. Umami prirodno postoji u puno sastojaka kao što su rajčice, miso, meso i gljive.

PEĆNICA SENSECOOK

Upoznajte svog novog pomoćnog kuhara. Vaš novi alat za pripremu najsočnijeg janjećeg buta, najmekšeg filea lososa. Koristite FoodSensor kako biste rekli pećnici kako želite da je jelo pripremljeno – samo upotrebom riječi koje biste rekli u restoranu – sirovo, srednje i dobro pečeno. 

Prvi put možete vjerovati da pećnica SenseCook razumije što želite samo na temelju odabranih riječi. Čak i bez otvaranja vrata pećnice ona upravlja svime, od mekanih dijelova mesa do čokoloadnog fondanta. Konačno pećnica koja govori vašim jezikom.

Pročitajte više o pećnici SenseCook

PRAH UMAMI

Sastojci

300g šitake gljiva

Upute

- Tanko narežite šitake gljive.
- Raširite narezane gljive na dvije plitice.
- Stavite plitice u pećnicu i pustite da se osuše u pećnici SenseCook preko noći na 45°C.
Tako posušene gljive pretvorite u sitni prah pomoću blendera.